Όσοι απέχουν, "ψηφίζουν" Χρυσή Αυγή! - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Όσοι απέχουν, "ψηφίζουν" Χρυσή Αυγή!

Του Θάνου ΟικονομόπουλουΤων "εγκύρων". Στο εκλογικό μας σύστημα, μάλιστα,το ποσοστό των "λευκών", δεν αφαιρείται από το άθροισμα των εγκύρων, ώστε η κατανομή των ποσοστών να υπολογίζεται σε "καθαρή" βάση όσων επέλεξαν συγκεκριμένα κόμματα. Δηλαδή, ακόμη κι' αν το λευκό θεωρηθεί πολιτική στάση (γενικής αποδοκιμασίας), δεν επηρεάζει στο παραμικρό τα ποσοστά που παίρνουν οι πολιτικοί (η αυτοδιοικητικοί)σχηματισμοί. Ουσιαστικά,συναθροίζεται το ποσοστό των λευκών στην αποχή, και στο κλάσμα του υπολογισμού των ποσοστών, "αποδυναμώνεται" ο παρονομαστής και ενισχύεται ο αριθμητής. Τα έγκυρα. Δηλαδή. Ψηφίζουν άλλοι για λογαριασμό μας, και βγάζουν πλειοψηφίες αριθμητικά σωστές, αλλά στην πράξη κάλπικες...Είναι χιλιοειπωμένο-και σωστό: τους κακούς πολιτικούς, τους εκλέγουν αυτοί που δεν ψηφίζουν. Όλοι αυτοί που σχηματίζουν το ποσοστό της αποχής, απλώς ενισχύουν την ισχύ της ψήφου όσων προσέρχονται στις κάλπες, αφού το τελικό ποσοστό που εξασφαλίζουν κόμματα και πολιτικοί, υπολογίζεται με βάση το πόσοι προσήλθαν στην κάλπη και ψήφισαν.

Όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες, καταπληγήκαμε από τα ποσοστά που εξασφάλισε η εγκληματική ΧΑ. Όχι μόνο στην Αττική (ακόμη και στο Πέραμα όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας...) και την Αθήνα (και το Κολωνάκι!), αλλά αναλογικά σ' ολόκληρη την Ελλάδα. Και σ' αυτές τις εκλογές, το... "άλλοθι" πως "δεν ήξεραν" και ψήφισαν "από οργή", προφανώς δεν ισχύει. Δεν μπορεί ν' αποδείξει κανείς ότι το σύνολο των ψηφοφόρων της ΧΑ είναι ναζιστές, αλλά σε κάθε περίπτωση ΗΞΕΡΑΝ τι ψήφιζαν, όποια δικαιολογία έχουν τυχόν για την επιλογή τους. Και σε κάθε περίπτωση, οι εντυπώσεις που δημιουργούνται από τα ποσοστά αυτά, διαμορφώνουν κλίμα-και "συμπεριφορές". Δείτε, μόνο, πως ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ, με δηλώσεις στελεχών αλλά και υποψηφίων του ρίχνει την πετονιά του σ' αυτά τα κατάμαυρα μολυσμένα νερά. Κατάντια, σιχαμάρα...

Οι ψηφοφόροι της ΧΑ (θα περιμένουμε και τα μετεκλογικά αναλυτικά ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων να το επιβεβαιώσουν...), ως πιο φανατικοί(για τον όποιο λόγο), στρατευμένοι και κεντρικά κατευθυνόμενοι και ελεγχόμενοι, πήγαν και ψήφισαν-και θα ξαναψηφίσουν τούτη την Κυριακή, πάλι στρατευμένα. Σ' αυτό το τμήμα του εκλογικού σώματος, η αποχή είναι σχεδόν μηδενική. Δηλαδή, αν όλοι όσοι δεν ψήφισαν την περασμένη Κυριακή πήγαιναν στις κάλπες και επέλεγαν όποιο άλλο... κανονικό κόμμα ήθελαν, ο Κασιδιάρης και ο Παναγιώταρος δεν θα ήταν 4οι στην Αθήνα και την περιφέρεια Αττικής με ποσοστά που προσφέρονται για πολιτικές εντυπώσεις και προκαλούν δέος και αποστροφή. Και ταυτόχρονα δεν θα προσέφεραν βάση απενοχοποίησης όσων επέλεξαν την συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση, για τους όποιος λόγους "οργής" και "αποδοκιμασίας".Και θα κρατήσουν την ίδια στάση και τούτη την Κυριακή.

Οι συνειδητοποιημένοι δημοκρατικοί πολίτες, που δεν πήγαν να ψηφίσουν, έχουν υποχρέωση να σηκωθούν από τους καναπέδες και να πάνε στις κάλπες. Καλώς η κακώς, τόσο οι αυτοδιοικητικές (κυρίως περιφερειακές) όσο και οι ευρωεκλογές με τα ένθεν κακείθεν "κεντρικής πολιτικής" διλήμματα που τέθηκαν, έχουν αποκτήσει ζωτικής σημασίας βαρύτητα και συνέπειες για την κατά το δυνατόν ομαλότερη πορεία της χώρας. Αφού, δυστυχώς, τα κόμματα εμμονικά δεμένα με "λογικές" του παρελθόντος δεν μπορούν να κάτσουν κάτω και να εκπονήσουν ένα εθνικό σχέδιο επιβίωσης και σωτηρίας, τουλάχιστον ας μην αφήσουμε το εγκληματικό αντιδημοκρατικό περιθώριο ν' αναδυθεί -έστω και στις εντυπώσεις- σε αποφασιστικό ρυθμιστικό παράγοντα.

Με κάποια πράγματα, είναι ολέθριο να παίζεις...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ