Ο νόμος της (πόρνης) μπάλας… - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Ο νόμος της (πόρνης) μπάλας…

H Εθνική Ελλάδας έκανε στον αγώνα με την Σλοβακία μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σαν να μην υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο. Κι όμως κέρδισε. Κέρδισε γιατί λειτούργησε ο λεγόμενος «νόμος της μπάλας»… Αυτός που χάνει ευκαιρίες στο τέλος είναι βέβαιο ότι θα φάει το γκολάκι. Χθες τις έχαναν ( με την βοήθεια του Καρνέζη και της τύχης του Σάντος) οι Σλοβάκοι. Και τελικά ο Σαλπιγγίδης έβαλε το γκολ που ενδεχομένως μας στείλει στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλου στο μακρινό Ρίο. Δικαιώνοντας (πικρά για τους Σλοβάκους) τον γνώριμο μας Ιβιτσα Οσιμ που χαρακτήριζε την μπάλα «πόρνη»

Ο «νόμος της μπάλας» όμως δεν ισχύει μόνο στα γήπεδα αλλά, σε μεγάλο βαθμό, και στην κανονική ζωή. Αυτός που τρέχει, αγκομαχεί, δείχνει να τα δίνει όλα αλλά δεν πιάνει το στόχο είτε γιατί δεν προσπαθεί σωστά είτε γιατί δεν έχει την τύχη με το μέρος του, στο τέλος αποχωρεί ηττημένος.

Τι θέλω να πω; Ότι τους τελευταίους μήνες παρακολουθούμε μια διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την Τρόικα στην διάρκεια της οποίας μισή ντουζίνα υπουργοί δείχνουν να διαβουλεύονται ασταμάτητα για να πετύχουν, υποτίθεται, το καλύτερο δυνατόν. Μόνο που όλο το προηγούμενο διάστημα, από τις συζητήσεις αυτές το μόνο που μας προκύπτει είναι νέες απαιτήσεις των δανειστών μας, πολλές από τις οποίες αναμφίβολα εξωφρενικές.

Με λίγα λόγια, τι να τις κάνω τις καλές και φιλότιμές προσπάθειες του πρωθυπουργού και των υπουργών αν το αποτέλεσμα τους είναι τελικά μόνο επιπλέον φόροι, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και γενικώς, αντιαναπτυξιακά μέτρα που μας οδηγούν ακόμα πιο βαθιά στο βαρέλι της ύφεσης;

Το αμέσως επόμενο διάστημα, είναι κρίσιμο για την κυβέρνηση να αποδείξει ότι όλη αυτή η προσπάθεια - την οποία έτσι κι αλλιώς οι αντίπαλοι της αμφισβητούν - μπορεί να έχει κάποιο ουσιαστικό θετικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Αν δεν τα καταφέρει - όπως τα κατάφερε χθες ο Σαλπιγγίδης εκεί που δεν το περίμενε κανείς - τότε αργά ή γρήγορα την περιμένει η τύχη της χθεσινής Σλοβακίας…

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ