Κράτος της Χρυσής Αυγής και των κουκουλοφόρων; Ε, όχι... - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Κράτος της Χρυσής Αυγής και των κουκουλοφόρων; Ε, όχι...

Το βράδυ της Πέμπτης βουλευτές της Χρυσής Αυγής μαζί με μερικές δεκάδες οπαδούς παραθρησκευτικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν για να αποδοκιμάσουν μια θεατρική παράσταση που δεν ήταν του γούστου τους. Προφανώς η συγκεκριμένη παράσταση δεν θα ήταν του γούστου πολλών ακόμα εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων πολιτών που όμως δεν διανοήθηκαν να κατέβουν στους δρόμους για να την εμποδίσουν.

Ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα, βουλευτής της Χρυσής Αυγής απαιτούσε να πληροφορηθεί τα στοιχεία των «αλλοδαπών βρεφών και νηπίων» που φιλοξενούνται στους δημόσιους παιδικούς σταθμούς. Η κατακραυγή που προκάλεσε η κίνηση αυτή υποχρέωσε το κόμμα να διευκρινίσει πώς «ουδέποτε ζητήσαμε διευθύνσεις και φυσικά ποτέ δεν είπαμε ότι θα χτυπήσουμε ανήλικα παιδιά».

Τα περιστατικά με διάφορα εξτρεμιστικά στοιχεία που κάνουν ελέγχους ταυτοτήτων στη μέση του δρόμου σε όποιον τους φανεί «ύποπτος» αυξάνονται και πληθύνονται. Καθημερινά γίνονται καταγγελίες σε πολλές πρεσβείες, από πολίτες ξένων χωρών που βρίσκονται νόμιμα στην Ελλάδα.

Από την άλλη πλευρά-επειδή η δράση προκαλεί πάντα και αντίδραση-είδαμε στην Πάτρα άγριες συγκρούσεις με πρωταγωνιστές κουκουλοφόρους αντιεξουσιαστές οι οποίοι επιτέθηκαν σε Χρυσαυγίτες που τους εντόπισαν να τρώνε σε ψησταριά στα Ψηλά Αλώνια. Το απίστευτο που πληροφορηθήκαμε σε σχέση με την στάση της Αστυνομίας ήταν πώς τα δυο πρώτα περιπολικά που έφτασαν στον τόπο των επεισοδίων ... έφυγαν γιατί τα πληρώματα τους φοβήθηκαν.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ μόνο ένας ανόητος δεν μπορεί να αντιληφθεί πως το τελευταίο που χρειάζονται η Ελλάδα και οι Έλληνες σε μια περίοδο σαν αυτή είναι να μπούμε σε κλίμα και καταστάσεις εμφυλίου πολέμου.

Το κράτος λοιπόν οφείλει να αποδείξει ότι υπάρχει και ότι δεν επιτρέπει να το υποκαθιστά η Χρυσή Αυγή. Ερωτήσεις όπως αυτές για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς πρέπει απλώς να επιστρέφονται ως απαράδεκτες. Γιατί αύριο θα ακολουθήσουν άλλες για τα δημόσια νοσοκομεία, για τα συσσίτια της Εκκλησίας και δεν ξέρω τι άλλο μπορούν να φανταστούν κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι.

Και φυσικά, η κυβέρνηση οφείλει να κάνει πράξη την προεκλογική δέσμευση Σαμαρά ότι θα βγάλει τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους - καταστροφεις και ότι θα «ανακαταλάβει» τις πόλεις από όποιους νομίζουν ότι αποτελούν βιλαέτι τους.

Αν όλα αυτά δεν συμβούν άμεσα , τότε ο συνδυασμός της κοινωνικής έντασης με την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης θα οδηγήσει σε φαινόμενα που αυτά τα οποία ζούμε τις τελευταίες μέρες θα μοιάζουν μπροστά τους με ...παιδικά παιχνίδια! Και τότε αλίμονο σε όλους μας... Αλίμονο στην Ελλάδα...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ