Ο... Σουλεϊμάν κι η Σιλά στην αναμπουμπούλα χαίρονται! - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Ο... Σουλεϊμάν κι η Σιλά στην αναμπουμπούλα χαίρονται!

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται, λέει η λαϊκή παροιμία και οι εξ Ανατολών γείτονες μας με την πρακτική τους ο τελευταίο διάστημα, έρχονται να το αποδείξουν.

Χθες στο Φαρμακονήσι ο κυβερνήτης ενός σκάφους της Τουρκικής Ακτοφυλακής προσπάθησε να... εμβολίσει ένα Ελληνικό , μέσα στα δικά μας χωρικά ύδατα. Το σοβαρότατο επεισόδιο προκάλεσε έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών, που βεβαίως δεν περιμένουμε ότι θα ...συγκινήσει ιδιαίτερα κανέναν στην Άγκυρα.

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από προκλητικές ενέργειες και δηλώσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα. Ο ίδιος ο Ερντογαν είχε το θράσος να δηλώσει ότι η Κύπρος δεν έπρεπε να γίνει δεκτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενώ αμφισβήτησε ακόμα και την Ελληνικότητα της Ολυμπιακής φλόγας!!!
Μόλις πρόσφατα , οι Τούρκοι αρνήθηκαν να δεχθούν στα λιμάνια τους την «Ολυμπιάδα», πιστό αντίγραφο αρχαίας Ελληνικής τριήρους. Λίγο αργότερα έθεσαν βέτο στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να μην περάσει η Ολυμπιακή Φλόγα από το Καστελόριζο Φυσικά, για μια φορά ακόμα έφαγαν τα μούτρα τους.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν μια ερώτηση βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος έκανε λόγο για "ελληνική κατοχή σε τουρκικά νησιά στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και το Κρητικό Πέλαγος».

Όλα αυτά, κάθε άλλο παρά συμπτωματικά μπορεί και πρέπει να θεωρηθούν. Η Τουρκία αντιλαμβάνεται την δυσχερή διεθνή θέση της χώρας μας και ξεκινά και πάλι να ανοίγει ανύπαρκτα θέματα. Οι κίνδυνοι από την τακτική αυτή είναι πολύ σοβαροί και οι προκλήσεις της Άγκυρας θα είναι λάθος να αντιμετωπίζονται ως μεμονωμένα -η και γραφικά μερικές φορές- περιστατικά.

Όσοι αρμόδιοι δεν το αντιλαμβάνονται και εξακολουθούν να παρακολουθούν αμέριμνοι τα βράδια τον Σουλεϊμάν και την Σιλά φοβάμαι ότι θα βρεθούν σύντομα απέναντι σε ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις από τους «φίλους και γείτονες»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ