H «προφητεία» Καραμανλή για τη Χρυσή Αυγή - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

H «προφητεία» Καραμανλή για τη Χρυσή Αυγή

Μια πρόβλεψη που δεν γνώρισε ιδιαίτερη δημοσιότητα φέρεται ότι έκανε ο Κώστας Καραμανλής τις προηγούμενες ημέρες, σε σχέση με την απήχηση της Χρυσής Αυγής στους πολίτες.

«Αν είχαμε αύριο εκλογές η Χρυσή Αυγή θα έπαιρνε 20%» εμφανίζεται να είπε ο πρώην πρωθυπουργός σε συνομιλητές του, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News. Ο κ. Καραμανλής - σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα- αν και επικροτεί τις πρωτοβουλίες του Νίκου Δένδια να αντιμετωπίσει δυναμικά το φαινόμενο, θεωρεί ότι το πρόβλημα είναι κοινωνικό. Λέει χαρακτηριστικά ότι «δεν αρκούν τα αστυνομικά μέτρα. Όσο υπάρχουν απελπισμένοι πολίτες και η κοινωνία υποφέρει, θα βρίσκει αποκούμπι στην Χρυσή Αυγή».

Θεωρεί μάλιστα ο κ. Καραμανλής ότι η όποια «απάντηση» από την Πολιτεία θα πρέπει να είναι η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας καθώς και το σταμάτημα της ύφεσης στην οικονομία.

Προσωπικά θεωρώ ότι ο κ. Καραμανλής δεν είπε τίποτα άλλο παρά την αλήθεια που προκύπτει από την κοινή λογική. Δεν θέλει ιδιαίτερη σοφία για να αντιληφθεί κανείς ότι η δημοσκοπική άνοδος της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί να οφείλεται στο ότι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες αποφάσισαν ξαφνικά να κάνουν στροφή προς την άκρα δεξιά και μάλιστα στην πλέον εξτρεμιστική μορφή της.

Η απελπισία είναι που οδηγεί τον κόσμο στην αντίδραση αυτής της μορφής. Η ανέχεια, η ανεργία, η απουσία ελπίδας και ταυτόχρονα μια αίσθηση ατιμωρησίας όλων εκείνων που οδήγησαν την χώρα στο σημερινό κατάντημα. Αυτό το τελευταίο μάλιστα παρέλειψε να το πει ο πρώην πρωθυπουργός.

Και κάτι ακόμα: Καλά είναι τα συμπεράσματα και οι προβλέψεις αλλά οι πολιτικοί δεν πρέπει να περιορίζονται στο ρόλο του σχολιαστή. Η κοινωνία περιμένει από αυτούς πράξεις κι όχι μόνο λόγια. Η τουλάχιστον αυτό το κομμάτι της που έχει απομείνει ακόμα να ελπίζει σε κάτι καλύτερο από τον πολιτικό κόσμο . Ένα κομμάτι που μέρα με τη μέρα συρρικνώνεται δραματικά και επικίνδυνα...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ