Οπου λαλούν πολλοί κοκόροι ... έρχεται ο Αλέξης - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Οπου λαλούν πολλοί κοκόροι ... έρχεται ο Αλέξης

Η εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση τα τελευταία εικοσιτετράωρα με αφορμή το θέμα της εφεδρείας στο Δημόσιο μάλλον πρέπει να προβληματίσει πολύ τον πρωθυπουργό.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας κυκλοφόρησε στα δημοσιογραφικά γραφεία η πληροφορία ότι επανέρχεται στο προσκήνιο η εφεδρεία καθώς δεν φαίνεται να βγαίνει με άλλο τρόπο ο λογαριασμός των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η είδηση υπήρχε στις εφημερίδες που κυκλοφόρησαν χθες το πρωί με πηγή το υπουργείο Οικονομικών ενώ την ίδια ώρα έβγαινε στο MEGA ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας και ουσιαστικά την επιβεβαίωνε μιλώντας μάλιστα για εφεδρεία με προοπτική, δύο ετών.

Λίγες ώρες αργότερα, ο πολιτικός του προϊστάμενος Γιάννης Στουρνάρας συναντούσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και σε δηλώσεις του έξω από το Προεδρικό Μέγαρο με τον πιο επίσημο τρόπο μιλούσε επίσης για την ανάγκη να συζητηθεί το μέτρο , που υποτίθεται είχε αποκλειστεί από την μετεκλογική συμφωνία των τριών αρχηγών.

Ήρθε το απόγευμα και η σύσκεψη των κυρίων Σαμαρά-Βενιζέλου- Κουβέλη κι εκεί αναδείχθηκε το... απόλυτο μπάχαλο. Ο μεν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου έδειξε εξαιρετικά επιφυλακτικός για το συγκεκριμένο μέτρο ενώ ο Φώτης Κουβέλης -με ύφος εμφανώς οργισμένο- μίλησε για «φιάσκο» που δεν πρόκειται να αποδεχτεί το κόμμα του.

Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη σύσκεψη που προηγήθηκε είχε και ένα φραστικό επεισόδιο με τον κ. Στουρνάρα στον οποίο είπε «αν είναι να κάθομαι σε αναμμένα κάρβουνα όποτε κάνετε δηλώσεις τότε δεν υπάρχει λόγος να γίνονται συσκέψεις των αρχηγών».

Τι δείχνει όλη αυτή η χθεσινή εικόνα; Ότι υπάρχουν αποφάσεις κρίσιμες για τις συνεννοήσεις μας με την Τρόικα που αντί να συζητούνται από τα τρία κόμματα τα οποία συγκυβερνούν και στη συνέχεια να δημοσιοποιούνται, λαμβάνονται στο πόδι κάτω από την πίεση και το άγχος των 11,5 δισεκατομμυρίων που πρέπει να βρεθούν επειγόντως .

Την περασμένη εβδομάδα ήταν η υπόθεση του τρόπου λήψης των μέτρων που άναψε φωτιές και προκάλεσε την σύγκρουση του κ. Βενιζέλου με την ΝΔ. Τώρα είναι η εργασιακή εφεδρεία που με τον άτσαλο τρόπο που ήρθε στην επικαιρότητα τορπιλίζει την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.

Πόσο όμως μπορεί να αντέξει μια κυβέρνηση αν κάθε τρεις και λίγο παρουσιάζονται ανάλογα κρούσματα; Ποιοι επιχειρούν να δικαιώσουν τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος δηλώνει πώς το σχήμα αυτό δεν θα φτάσει ούτε ως την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου;

Ας συνέλθουν όλοι αυτοί πριν να είναι αργά, όχι μόνο για τους ίδιους , αλλά για την χώρα...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ