Τρίψτε τους στα μούτρα την Bild μπας και καταλάβουν... - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Τρίψτε τους στα μούτρα την Bild μπας και καταλάβουν...

Η Bild είναι μια εφημερίδα που πολλές φορές έχει φερθεί με ταπεινωτικό και απαξιωτικό τρόπο στην Ελλάδα και τους Έλληνες. Έχει δημοσιεύσει πρωτοσέλιδα προσβλητικά για τη χώρα μας κι έχει δημιουργήσει ένα απολύτως ανθελληνικό κλίμα σε μεγάλο κομμάτι της Γερμανικής κοινωνίας.

Αποκτά λοιπόν ακόμα μεγαλύτερη αξία η κυνική ομολογία της ότι η Γερμανία ωφελήθηκε τα μέγιστα από την Ελληνική και την συνολικότερη Ευρωπαϊκή κρίση.

Όπως έγραψε η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία αλλά και αναγνωσιμότητα εφημερίδα της Γερμανίας και ολόκληρης της Ευρώπης, τα τελευταία 2,5 χρόνια το Βερολίνο εξοικονόμησε πάνω από 60 δισεκατομμύρια ευρώ χάρη στα αρνητικά επιτόκια δανεισμού. «Το ποσό υπερβαίνει κατά πολύ τα 47 δις. βοήθειας στην Ελλάδα» αποκαλύπτει η Bild επικαλούμενη ανάλυση της Bremen Landesbank.

Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι από την κρίση στην Ευρωζώνη εκτός από το Γερμανικό κράτος ωφελήθηκαν και οι Γερμανοί καταναλωτές που με τα χαμηλά επιτόκια δανείζονται φθηνότερο χρήμα.

Είναι προφανές ότι αυτή η επιχειρηματολογία αποτελεί ένα πολύ ισχυρό όπλο που μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει η χώρα μας τώρα που οι κυβερνητικοί εταίροι αποφάσισαν να πάρουν τα μέτρα των 11,5 δις τα οποία απαιτεί η Τρόικα.

Εμείς θα κάνουμε αυτό που μας ζητούν με νέες αιματηρές θυσίες και με έναν λαό γονατισμένο από την πολυετή οικονομική κρίση. Οι Γερμανοί όμως, δεν μπορούν να παριστάνουν τα θύματα και να καμώνονται πώς δεν καταλαβαίνουν ότι πλουτίζουν ξεζουμίζοντας τους Έλληνες, τους Ιταλούς, τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους.

Η κυβέρνηση οφείλει μαζί με το πακέτο των μέτρων να απαιτήσει αντισταθμιστικά οφέλη που θα βοηθήσουν να σταματήσουμε να βουλιάζουμε στο τέλμα της ύφεσης. H Bild η οποία μόλις πρόσφατα χαρακτήριζε «καραγκιόζηδες» τους Έλληνες πολιτικούς και λίγο ως πολύ μας έλεγε «εμείς σας πληρώνουμε, εμείς θα σας πούμε τι θα ψηφίσετε» παραδέχτηκε ότι η Γερμανία ευημερεί από την δυστυχία των Ελλήνων και των άλλων λαών.

Η πολιτική μας ηγεσία έχει χρέος να πει εκεί που πρέπει αυτό που η ίδια η Bild ομολόγησε... Και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ