Άκης -Βίκυ: «Ένοχος» ένοχον ου ποιεί... Συνένοχον όμως; - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Άκης -Βίκυ: «Ένοχος» ένοχον ου ποιεί... Συνένοχον όμως;

Νομικός δεν είμαι , γνωρίζω όμως ότι ένας κατηγορούμενος στην προσπάθεια του να ελαφρύνει τη θέση του, εξαντλεί όλη την επιχειρηματολογία που μπορεί να επιστρατεύσει. Ενίοτε, προσπαθεί να «απλώσει» τις ενδεχόμενες δικές του ευθύνες και σε άλλους. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, η νομοθεσία προβλέπει ότι η αντιμετώπιση του μπορεί να γίνει πιο ελαστική αν υποδείξει κι άλλους που είναι ένοχοι για κάποιο αδίκημα.

Τα θυμήθηκα όλα αυτά διαβάζοντας την συνέντευξη του Άκη Τσοχατζόπουλου στο «Έθνος της Κυριακής». Μετά από τρεις ολόκληρους μήνες προφυλάκισης στον Κορυδαλλό, ο κ. Τσοχατζόπουλος, κατηγορούμενος για την υπόθεση του μαύρου πολιτικού χρήματος που δόθηκε για τα εξοπλιστικά προγράμματα, έκανε λόγο στη συνέντευξη αυτή, για μίζες 62 εκατ. ευρώ που η γερμανική Δικαιοσύνη διαπίστωσε ότι ήρθαν στην Ελλάδα για τα υποβρύχια.

Ο ίδιος- λέει - δεν πήρε ούτε ένα ευρώ από αυτά τα 62 εκατομμύρια. Προκάλεσε μάλιστα τη Δικαιοσύνη «αν θέλει να μάθει την αλήθεια», να καλέσει να καταθέσουν όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ που αποφάσισαν ομόφωνα για την επιλογή των συγκεκριμένων υποβρυχίων. Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι οι ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ «τα έκαναν πλακάκια στη Βουλή» και συνεννοήθηκαν με σκοπό να απαλλάξουν όλους τους δικούς τους υπουργούς από τις ευθύνες των διαδικασιών, που αφορούσαν την κατασκευή των υποβρυχίων».

Όσο αναξιόπιστο και να θεωρούν κάποιοι τον κ. Τσοχατζόπουλο, το αίτημα που διατυπώνει ακούγεται λογικό. Ζητάει να κληθούν από τον ανακριτή τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, όπως και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των θεσμικών οργάνων, των εταιρειών και όλων των πλευρών που συμμετείχαν στις διαδικασίες των εξοπλισμών.

Οι Έλληνες πολίτες που στενάζουν από τις θυσίες στις οποίες υποβάλλονται απαιτούν να πληρώσουν όλοι όσοι έγιναν πλούσιοι από τις μίζες και τα σκάνδαλα. Αν λοιπόν αυτό που ζητάει ο Άκης Τσοχατζόπουλος μπορεί να οδηγήσει και σε άλλα πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στις μίζες των 62 εκατομμυρίων ευρώ, πρέπει να τα μάθουμε. Είτε είναι πολιτικοί είτε είναι στρατιωτικοί είτε οτιδήποτε άλλο.

Γιατί ακόμα κι αν αποδειχθεί ότι ο κ. Τσοχατζόπουλος πήρε μίζες, κανένας δεν μπορεί και δεν πρόκειται να πιστέψει ότι ήταν ο μόνος. Κανένας απολύτως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ