Όταν κάποιοι βουλευτές δίνουν το καλό παράδειγμα... - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Όταν κάποιοι βουλευτές δίνουν το καλό παράδειγμα...

Δεν γνωρίζω τη σκοπιμότητα των βουλευτών που αποφάσισαν να μην παραλάβουν το αυτοκίνητο το οποίο δικαιούνται από τη Βουλή.

Ενδεχομένως-όπως λένε κάποιοι- να επιθυμούν την επικοινωνιακή αξιοποίηση του θέματος. Ίσως πάλι απλώς θεώρησαν σωστό να μην επιβαρύνουν το Δημόσιο και τον κάθε φορολογούμενο με ένα επιπλέον έξοδο τη στιγμή μάλιστα που- όπως φαντάζομαι- διαθέτουν όλοι το προσωπικό τους αυτοκίνητο.

Ότι από τα δύο κι αν ισχύει, η κίνηση τους και σωστή ήταν και δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Σε μια εποχή που ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού στενάζει από την οικονομική δυσπραγία, η Βουλή θα έπρεπε ήδη να έχει μεριμνήσει ώστε το συγκεκριμένο προνόμιο να αποτελεί παρελθόν. Ειδικά μάλιστα για όσους εκλέγονται στην Α΄ ή στην Β΄ Περιφέρεια της Αθήνας και στις αντίστοιχες του Πειραιά, αποτελεί πραγματικό παραλογισμό, τη στιγμή που άπαντες οι εκλεγμένοι βουλευτές διαθέτουν το δικό τους ΙΧ.

Οι βουλευτές αυτοί- νέοι και παλιοί- που αρνήθηκαν να κάνουν χρήση του συγκεκριμένου προνομίου ανοίγουν πεδίο δόξης λαμπρό για τον νέο Πρόεδρο της Βουλής. Ο κ. Βαγγέλης Μειμαράκης- βουλευτής της Β Αθηνών εδώ και 23 χρόνια- προφανώς αντιλαμβάνεται ότι οι πολίτες περιμένουν από τους εκπροσώπους τους κινήσεις που να δείχνουν πως έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης. Κινήσεις συμβολικές-κυρίως- αλλά και ουσιαστικές.

Η κατάργηση των δωρεάν αυτοκινήτων για όλους τους βουλευτές, ίσως πρέπει να είναι η πρώτη από τις κινήσεις αυτές. Κι ο κόσμος είναι βέβαιο ότι θα το εκτιμήσει...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ