Να τις καταργήσουμε τις εκλογές να τελειώνουμε κύριοι δανειστές... - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Να τις καταργήσουμε τις εκλογές να τελειώνουμε κύριοι δανειστές...

Αν η πληροφορία που έρχεται από τις Βρυξέλλες αληθεύει τότε αναρωτιέμαι γιατί κάνουμε τον κόπο να στήσουμε κάλπες την Κυριακή και να ξανακάνουμε εκλογές.

Οι Ευρωπαίοι, λέει, ετοιμάζονται να ζητήσουν ενυπόγραφες δηλώσεις πιστής εφαρμογής του Μνημονίου από όλα τα μεγάλα κόμματα της χώρας, ανεξάρτητα από το αν θα βρίσκονται στην κυβέρνηση η στην αντιπολίτευση. Κι αν δεν υπάρξουν αυτές οι υπογραφές απειλούν πως δεν θα μας δώσουν τις επόμενες δόσεις του δανείου.

Με απλά λόγια, οι δανειστές μας , ακόμα και στην περίπτωση που σχηματιστεί κυβέρνηση με πυρήνα τη Νέα Δημοκρατία , είναι πολύ πιθανόν να ζητήσουν από τον κ. Αλέξη Τσίπρα να υπογράψει κείμενο-διαβεβαίωση ότι θα συναινέσει στην εφαρμογή όσων έχουν συμφωνηθεί ως τώρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτήθηκε χθες για το θέμα κι έδωσε μια απάντηση που προσωπικά την βρίσκω πολύ λογική. Είπε συγκεκριμένα ότι αν οι δανειστές ζητήσουν υπογραφές «ουσιαστικά θα μας πουν τη Δευτέρα ότι δεν αναγνωρίζουν το δημοκρατικό δικαίωμα του λαού να εκλέγει κυβερνήσεις στην Ελλάδα, σε μια χώρα της Ευρωζώνης. Δηλαδή θα μας πουν με λίγα λόγια ότι η δημοκρατία δεν αποτελεί ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Δεν γνωρίζω με βάση ποια λογική, οι εταίροι μας θα εκβιάσουν πολιτικές δυνάμεις που έχουν δηλώσει δημοσίως ότι δεν συμφωνούν με τα ...συμφωνημένα, να υπογράψουν τέτοιου είδους διαβεβαιώσεις, ειδικά μάλιστα αν βρίσκονται στην θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αν όμως πιστεύουν ότι με τέτοιας μορφής εκβιασμούς εξυπηρετούν την κοινή Ευρωπαϊκή πορεία αλλά και τα δικά τους συμφέροντα, τότε προφανώς δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Ειδικά όταν απευθύνονται σε ένα λαό πολύ οργισμένο, βαρύτατα προσβεβλημένο και ,σε ένα μεγάλο κομμάτι του, απολύτως απελπισμένο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ