Ας κάνουμε μια προσευχή καλού κακού... - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Ας κάνουμε μια προσευχή καλού κακού...

Το δράμα που βιώνουν χιλιάδες καρκινοπαθείς και οι οικογένειες τους, δεν αποτελεί παρά μια προσομοίωση όσων έρχονται στην περίπτωση που η χώρα μας βρεθεί και τυπικώς χρεοκοπημένη, εκτός ευρωζώνης και... εντός δραχμής!

Η ουσιαστική χρεοκοπία του Δημοσίου το οποίο αδυνατεί χωρίς βοήθεια απ' έξω να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, οδηγεί στην αδυναμία των νοσοκομείων να προμηθευτούν φάρμακα για τους ασθενείς τους. Η λύση που βρέθηκε -αν υποθέσουμε ότι αποτελεί λύση- έχει απολύτως προσωρινό χαρακτήρα. Αντίστοιχη λύση δεν έχει βρεθεί με τον ΕΟΠΥΥ κι έτσι, εκατομμύρια ασφαλισμένοι θα συνεχίσουν να πληρώνουν για τα φάρμακα τους, αν φυσικά έχουν τα χρήματα.

Δεν είναι όμως μόνο τα δημόσια νοσοκομεία που ξέμειναν ακόμα και από γάζες. Τα φανάρια στους δρόμους της Αθήνας όταν παρουσιάσουν βλάβη σπανίως επισκευάζονται. Περιπολικά της αστυνομίας κυκλοφορούν με τα φώτα χαλασμένα. Οι υπηρεσίες του Δημοσίου αδυνατούν καιρό τώρα να βγάλουν φωτοαντίγραφα εγγράφων για τους πολίτες και τους στέλνουν σε γειτονικά μαγαζιά.

Το κράτος και ότι έχει σχέση με αυτό λειτουργεί απολύτως οριακά, όσο οριακά χρηματοδοτείται από τους δανειστές μας κι όσο αναιμικά τροφοδοτείται από τους «στραγγισμένους» -λόγω υπερφορολόγησης- πολίτες.

Αν υποθέσουμε ότι μετά τις εκλογές για λόγους που έχουν σχέση με την πολιτική κατάσταση, διακοπεί η ροή της χρηματοδότησης προς τη χώρα μας, δεν θέλω καν να σκεφτώ τι θα συμβεί με όλες τις υποδομές που έχουν σχέση με το κράτος. Υποδομές από τις οποίες -για να μην ξεχνιόμαστε- κρέμονται για να επιβιώσουν οι πιο ασθενέστερες οικονομικά κοινωνικές ομάδες.

Το κακό είναι πως όλο και περισσότερες διεθνείς προσωπικότητες που κάθε άλλο παρά διακρίνονται για τον ανθελληνισμό τους, αρχίζουν να μιλούν για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί ήταν ξεκάθαρος για όσους τρέφουν ψευδαισθήσεις πως οι ξένοι μπλοφάρουν. Ακόμα και στην μακρινή Κίνα, μεταδίδει το Reuters, ετοιμάζουν σχέδιο θωράκισης της οικονομίας για το ενδεχόμενο κρίσης στην ευρωζώνη λόγω ελληνικής εξόδου.

Εκτός βέβαια κι αν όλοι αυτοί -και πολλοί ακόμα- επιστρατεύθηκαν άρον άρον για να «τρομάξουν» τους Έλληνες και να τους κάνουν να ψηφίσουν «σωστά». Όποιος θέλει ασφαλώς μπορεί να πιστεύει αυτή την εκδοχή. Ας κάνουμε οι υπόλοιποι -καλού κακού- την προσευχή μας, να έχει δίκιο...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ