Αρλουμπολογία τέλος. Τώρα... - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Αρλουμπολογία τέλος. Τώρα...

Τα στοιχεία για τα ταμειακά διαθέσιμα του Ελληνικού κράτους, αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, θα έπρεπε να έχουν κάνει πολύ κόσμο να χάσει τον ύπνο του. Την επομένη των εκλογών, τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, στα κρατικά θησαυροφυλάκια θα υπάρχουν μόλις 700 εκατομμύρια ευρώ. Και στις 20 Ιουνίου θα υπάρχει ταμειακό έλλειμμα 1 δισ.

Βεβαίως, στο απόρρητο σημείωμα του κ. Παπαδήμου που δόθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφέρεται ότι «η προβλεπόμενη ανεπάρκεια διαθεσίμων στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου θα μπορούσε προσωρινά να καλυφθεί με την άντληση κεφαλαίων από το απόθεμα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ».

Όμως, κι αυτή η δυνατότητα αποτελεί σταγόνα στο ωκεανό των υποχρεώσεων που έχει το κράτος. Αρκεί να σκεφτεί κανείς πώς μόνο το κόστος μισθοδοσία των υπαλλήλων του στενού δημόσιου τομέα έφτασε το 2011 στα 16 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα πολιτικά κόμματα που διεκδικούν ξανά την ψήφο των πολιτών στις 17 Ιουνίου, πριν από οποιαδήποτε άλλη συζήτηση θα πρέπει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να μας πουν τον τρόπο που θα διαχειριστούν το συγκεκριμένο θέμα. Πως και από πού θα βρουν τα χρήματα για να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις του κράτους απέναντι στους πολίτες του. Με συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμούς που να μπορούν να μας πείσουν ότι δεν αρλουμπολογούν , χαϊδεύοντας τα αφτιά των ψηφοφόρων.

Κυρίως πρέπει να απαντήσουν στο ερώτημα αυτό εκείνοι που έχουν πρόθεση να καταγγείλουν το Μνημόνιο και να δηλώσουν ότι δεν αναγνωρίζουν τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα απέναντι στους δανειστές της.

Αν πράγματι έχουν βρει τον τρόπο να μας απαλλάξουν από τις αβάστακτες για τον περισσότερο κόσμο υποχρεώσεις χωρίς το τελικό κόστος να είναι ακόμα πιο δραματικό για όλους μας, τότε να μας τον πουν. Γιατί... ποιος τυφλός δεν θέλει το φως του;

Αν όμως -παρά την αναμφισβήτητη καλή τους πρόθεση- δεν είναι σε θέση να μας αποδείξουν με στοιχεία και αριθμούς ότι είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν όλα τα ωραία που υπόσχονται, πρέπει κι αυτό να μπορούμε να το αξιολογήσουμε.

Απαντήσεις ασφαλώς οφείλουν να δώσουν και οι άλλοι. Εκείνοι που συνυπέγραψαν νόμους τους οποίους τώρα μας λένε ότι θα ζητήσουν από την Ευρώπη να τους ξανασυζητήσουμε. Τι άλλαξε μέσα σε τόσο μικρό διάστημα και τώρα θεωρούν εφικτό αυτό που πριν από λίγους μήνες μας έλεγαν ότι ήταν αδύνατον;

Σε τρεις εβδομάδες-εκτός από τα ταμειακά διαθέσιμα-τελειώνουν και τα ψέματα για όλους. Όποιος δεν το έχει καταλάβει και συνεχίζει να παίζει μικροκομματικά παιχνιδάκια με το μέλλον της χώρας μπορεί να έχει ένα πρόσκαιρο κέρδος όμως αργά η γρήγορα θα τιμωρηθεί και από το λαό και από την ιστορία.

Όσο καλές προθέσεις κι αν μας λέει- εκ των υστέρων - ότι είχε...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εκλογές εκλογές 2012 Κάλπες 2012
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ