Η Λαγκαρντ ήταν χυδαία. Οι φοροφυγάδες τι είναι; - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Η Λαγκαρντ ήταν χυδαία. Οι φοροφυγάδες τι είναι;

Ναι, ο τρόπος με τον οποίο μίλησε για την Ελλάδα και τους Έλληνες η Κριστίν Λαγκαρντ ήταν προσβλητικός και απαράδεκτος. Ναι, η κυρία αυτή και οι όμοιοι της με την τακτική τους τα τελευταία δύο χρόνια οδηγούν την χώρα μας σε συνεχή αδιέξοδα και τους Έλληνες στην απελπισία.

Ναι, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου εκ της θέσεως της είναι από τους τελευταίους ανθρώπους του πλανήτη που μπορεί να ηθικολογεί μιλώντας για τα παιδάκια του Νίγηρα Ναι, πολύ σωστά αποδοκιμάστηκε όχι μόνο από τα Ελληνικά πολιτικά κόμματα αλλά και από την ίδια την Γαλλική κυβέρνηση και τα κόμματα της Αριστερας.

Όλα αυτά όμως, δεν μπορούν να αναιρέσουν μια μεγάλη αλήθεια που είπε έστω και με αυτόν τον χοντροκομμένο έως και χυδαίο τρόπο αυτή η κυρία. Ότι η Ελλάδα αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί παράδεισο της φοροδιαφυγής για χιλιάδες πολίτες .

Τα στοιχεία που είδα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA χθες βράδυ είναι ενδεικτικά του μεγέθους της φοροδιαφυγής. Ιδιοκτήτες κουρείων και κομμωτηρίων δήλωσαν πέρσι κατά μέσο όρο 5500 ευρώ, δηλαδή 450 ευρώ το μήνα.

Μπαρ, αναψυκτήρια και κέντρα διασκέδασης δήλωσαν κατά μέσο όρο 6500 ευρώ το χρόνο, δηλαδή κάτι παραπάνω από 500 ευρώ το μήνα. Οι υδραυλικοί δήλωσαν κάτι παραπάνω από 10.000 ευρώ, δηλαδή μετά βίας 900 ευρώ το μήνα. Και δεν είναι μόνο αυτά.

Σε πολλά πρατήρια βενζίνης , απόδειξη παίρνεις μόνο αν ζητήσεις. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες κάθε ειδικότητας, διαπραγματεύονται άλλες τιμές με απόδειξη και άλλες χωρίς. Η φοροδιαφυγή εξακολουθεί να οργιάζει και οι μηχανισμοί για την αντιμετώπιση της κάθε άλλο παρά αποτελεσματικοί δείχνουν.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό. Ότι τα συνήθη κορόιδα, δηλαδή οι μισθωτοί, συνεχίζουν να αποτελούν την αγελάδα που αρμέγεται από το κράτος ενώ χιλιάδες άλλοι Έλληνες με τον έναν η τον άλλο τρόπο κατακλέβουν την εφορία και- μέσω αυτής- όλους τους υπόλοιπους.

Καλά λοιπόν τα... μπινελίκια στην Λαγκαρντ από τα Ελληνικά κόμματα αλλά ακόμα καλύτερο αν κατάφερναν να βάλουν τους φοροφυγάδες να πληρώσουν. Χλωμο...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ