«Λαδιάρηδες» πολιτικοί; Τα ονοματάκια τους και γρήγορα... - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

«Λαδιάρηδες» πολιτικοί; Τα ονοματάκια τους και γρήγορα...

H είδηση ότι το ΣΔΟΕ ελέγχει εδώ και έξι μήνες τις φορολογικές δηλώσεις και τα περιουσιακά στοιχεία 500 πρώην υπουργών, βουλευτών, δημάρχων, νομαρχών και άλλων προσώπων που κατείχαν δημόσια αξιώματα, ασφαλώς είναι μια θετική εξέλιξη. Αρκεί φυσικά , να μην αποτελεί άλλη μια «φωτοβολίδα» που φωτίζει εντυπωσιακά αλλά μόνο για λίγο και μετά ξανάρχεται το απόλυτο σκοτάδι.

Θα έχει ενδιαφέρον να πληροφορηθούμε πως αποκτήθηκαν πολυτελή σπίτια και καταθέσεις- «μαμούθ» από ανθρώπους που μόνο εισόδημα είχαν την μισθοδοσία τους ως βουλευτές ή άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Όσο υψηλές κι αν ήταν κάποιες εποχές οι αποδοχές τους κι όσες επιπλέον νόμιμες παροχές σε χρήμα και να απολάμβαναν, προφανώς θα υπάρχουν περιπτώσεις ανάλογες με εκείνη του Ακη Τσοχατζόπουλου . Ειδικά μάλιστα για πρόσωπα που ουδέποτε άσκησαν με επιτυχία κάποιο επάγγελμα στον ιδιωτικό τομέα ώστε να έχουν βγάλει χρήματα από αυτό, φαντάζομαι ότι η σύγκριση εισοδήματος και περιουσιακών στοιχείων θα βγάλει ... λαγούς.

Σε μια εποχή άγριας φορολόγησης και του τελευταίου πολίτη, ο εντοπισμός υποθέσεων παράνομου πλουτισμού στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης και η τιμωρία όσων έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι, είναι ο μοναδικός τρόπος για να μην νιώθουν οι νομοταγείς Έλληνες ...απόλυτα κορόιδα. Άμεσα λοιπόν, πρέπει η έρευνα αυτή να ολοκληρωθεί και να δημοσιοποιηθούν τα αποτελέσματα της. Να ξεχωρίσει η ήρα από το σιτάρι και να δοθεί το μήνυμα στους πολίτες ότι οι νόμοι είναι ίδιοι για όλους.

Ίσως να είναι αυτή η τελευταία ευκαιρία για να σταματήσει η συνολική απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών που αντιμετωπίζονται πλέον από τους πολίτες , στην καλή εκδοχή, με μεγάλη επιφύλαξη και στην χειρότερη, με απόλυτη περιφρόνηση...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ