ΝΔ vs ΠΑΣΟΚ: «Αντε απο εδω ρε βλαχάρα» αλλά μετά... αγκαλιά! - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

ΝΔ vs ΠΑΣΟΚ: «Αντε απο εδω ρε βλαχάρα» αλλά μετά... αγκαλιά!

Οι δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιούνται σήμερα -και είναι οι τελευταίες που βλέπουμε πριν από τις κάλπες της 6ης Μάιου- το δείχνουν ξεκάθαρα. Η αυτοδυναμία που ζητά ο κ. Σαμαράς θεωρείται μάλλον ανέφικτη ενώ η πρωτιά που λέει ότι επιδιώκει ο κ. Βενιζέλος αποτελεί μετά βεβαιότητας όνειρο... ανοιξιάτικης νύχτας.

Αν κάτι δεν διαφοροποιηθεί δραματικά κι αν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων δεν πέφτουν τόσο τραγικά έξω, η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ θα είναι δεύτερο και τα δύο κόμματα μαζί θα υποχρεωθούν να συγκυβερνήσουν τον τόπο αφού φαίνεται πώς θα συγκεντρώσουν τον απαραίτητο αριθμό των 151 βουλευτών.

Ο κ. Σαμαράς στη συνέντευξη του στο MEGA έχει ξεκαθαρίσει ότι θεωρεί πώς ο επόμενος πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. Ακούγεται και λογικό και δίκαιο. Ο κ. Βενιζέλος έχει δηλώσει πως δεν τον ενδιαφέρει η πρωθυπουργία ακόμα κι αν πετύχει τον στόχο της πρωτιάς. Ακούγεται ενδιαφέρον αν και πολύ... αλτρουιστικό.

Τα στελέχη των δυο πιο μεγάλων κομμάτων στις κατ ιδίαν συζητήσεις αποδέχονται ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι ο μοναδικός δρόμος μετά τις 6 Μαΐου.

Δημοσίως βέβαια οι περισσότεροι αφορίζουν μια τέτοια προοπτική μπας και εισπράξουν κανέναν «σταυρουδάκι» παραπάνω. Και ανταλλάσουν σκληρες καταγγελίες για να τους ακούνε οι οπαδοί τους και να τους χειροκροτούν . Δεν θα με παραξενέψει αν στα τηλεοπτικά παράθυρια που αντιπαρατίθενται βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ακούσω τις επόμενες ημέρες κανένα "αντε από εδώ ρε βλαχάρα", όπως αυτό με το οποίο "στόλισαν" χθες τη σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου στα δικαστήρια.

Και οι πολιτικοί αρχηγοί όμως δημοσίως ανεβάζουν τους τόνους. Αλληλοκαταγγέλλονται με σκληρούς χαρακτηρισμούς κι αυτό αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες μήπως και καταφέρουν να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους και να αυξήσουν τα ποσοστά τους.

Φαντάζομαι πώς όταν δεν βρίσκονται μπροστά από κάμερες, μικρόφωνα, δημοσιογράφους και οπαδούς, ο κ.Σαμαράς και ο κ.Βενιζέλος έχουν αρχίσει ήδη να προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα των εκλογών. Που -κατά πάσα βεβαιότητα- θα τους οδηγήσει στον μονόδρομο της συνεργασίας.

Τους αρέσει δεν τους αρέσει...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ