Το «στοίχημα» της νίκης του ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Το «στοίχημα» της νίκης του ΠΑΣΟΚ

Zoύμε στιγμές κρίσιμες. Η πρωτοφανής κρίση που πλήττει την Ελλάδα και την Ευρώπη άλλαξε δραματικά τα δεδομένα της ζωής της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και έφερε στο προσκήνιο όλες τις παθογένειες και κακοδαιμονίες του πολιτικού και κοινωνικού συστήματος των τελευταίων δεκαετιών.

Οι άδικες οριζόντιες περικοπές επί δικαίων και αδίκων, η ατιμωρησία όλων όσων καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού δημιούργησε αγανάκτηση, θυμό και μεγάλες αντιδράσεις.

Στην πορεία προς τις εκλογές το πολιτικό σύστημα έχει κατακερματιστεί. Νέες πολιτικές δυνάμεις ψαρεύουν σε θολά νερά χωρίς σαφές και ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου της πατρίδας μας από την κρίση. Πολιτεύονται καλλιεργώντας την εκδίκηση και το διχασμό.

Η εύκολη λύση είναι να κυριαρχήσουν στις ψυχές των πολιτών συναισθήματα εκδίκησης και τιμωρίας. Η ενδεδειγμένη λύση και σαφώς η πιο δύσκολη είναι να επιλέξουμε την πλήρη ανατροπή θεσμών και αντιλήψεων που οδήγησαν τη χώρα μας στα πρόθυρα της χρεωκοπίας.

Μετά από δυόμιση χρόνια καταφέραμε να τιθασεύσουμε τα τεράστια ελλείμματα που έφθασαν στο 15,7% και το δυσθεώρητο χρέος 320 δις ευρώ που δημιούργησε χωρίς λογική η Ν.Δ φθάνοντας τη χώρα μας στο γκρεμό.

Παρά τα μεγάλα λάθη που κάναμε με σκληρό αγώνα καταφέραμε να θέσουμε σε κίνηση τους αργόσυρτους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς και να «κουρέψουμε» ένα μεγάλο μέρος του χρέους ύψους 105 δις ευρώ.

Με τις θυσίες του ελληνικού η Ελλάδα τώρα μπορεί να σταθεί επιτέλους στα πόδια της. Να διώξει μακριά το φάντασμα της χρεοκοπίας. Να κατοχυρώσει την ασφάλεια, την σταθερότητα, την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

Το «στοίχημα» των εκλογών δεν βρίσκεται στο Μνημόνιο και το Αντιμνημόνιο αλλά στην επόμενη ημέρα. Η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει στον «αέρα». Οι δυνάμεις που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας πρέπει να δουλέψουν σκληρά για τη βαθειά και ριζική αλλαγή του πελατειακού κράτους. Για το ουσιαστικό χτύπημα της φοροδιαφυγής, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, τη γρήγορη και αποτελεσματική αξιοποίηση της Δημόσιας περιουσίας και τις αποκρατικοποιήσεις. Το «στοίχημα» της νίκης του ΠΑΣΟΚ ταυτίζεται με την ανατροπή ενός πολιτικού συστήματος που βασίστηκε στο λαϊκισμό και τον τυχοδιωκτισμό. Ταυτίζεται με την Ελλάδα της παραγωγής και της καινοτομίας. Με την αυτοδύναμη Ελλάδα και αυτό το όραμα προοπτικής το δίνει σήμερα η νέα ηγεσία μας με τον Βαγγέλη Βενιζέλο στο τιμόνι της παράταξης.

Σε αυτές τις δύσκολες και ιδιαίτερα κρίσιμες συνθήκες ο Πειραιάς και τα νησιά μας είναι καθηλωμένα εδώ και πολλά χρόνια στην απραξία και το τέλμα , χάνοντας πολλές ευκαιρίες για ουσιαστική ανάπτυξη και πρόοδο.. Το τελευταίο διάστημα γίνονται ουσιαστικές προσπάθειες με επίκεντρο την ανάπτυξη. Ένα δις ευρώ μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί μέσω του ΕΣΠΑ και των ιδιωτικών επενδύσεων. Η απελευθέρωση της Κρουαζιέρας με τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών, το Monorail, η πολιτιστική Ακτή, οι επενδύσεις για ξενοδοχείο πέντε αστέρων και η δημιουργία εκθεσιακού, ναυτιλιακού κέντρου όπως και η αναζωογόνηση της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης πρέπει να γίνουν για να τονωθούν η απασχόληση οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, και να δημιουργηθούν νέες και καλύτερες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, τα νησιά μας είναι το μπαλκόνι του Πειραιά. Στηρίζονται στον Τουρισμό αλλά πρέπει να αναστήσουν και την πρωτογενή παραγωγή. Η ανάπτυξη του Τουρισμού, της αγροτικής παραγωγής, της αλιείας πρέπει να πάνε μαζί με την προστασία του περιβάλλοντος, την ποιότητα και την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου που διαθέτουν. Χρειάζονται επειγόντως υποδομές που ξεχάστηκαν στην πορεία του χρόνου. Η ύδρευση, οι βιολογικοί καθαρισμοί, η βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων, οι μαρίνες, οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις αποτελούν άμεση ανάγκη.

Ήδη τρέχουν έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Κερδίσαμε σκληρές μάχες με αγώνα και αποτελεσματικότητα. Η ολοκλήρωση τους θα φέρει μια καινούρια εποχή στα νησιά του Αργοσαρωνικού και τα Κύθηρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΣΟΚ εκλογές 2012 Κάλπες 2012
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ