Μην κυνηγάτε άλλο τους πλούσιους! - iefimerida.gr
ΕΛΛΑΔΑ 

Μην κυνηγάτε άλλο τους πλούσιους!

Έλεος, ας σταματήσουν πια οι συστηματικές και επαναλαμβανόμενες επιθέσεις ενάντια στους. πλούσιους, αυτής της χώρας. Εδώ και δύομιση χρόνια, από την ώρα δηλαδή, που το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση υφίστανται ένα ανηλεές κυνηγητό.

«Βουλιάζουμε», έλεγε ο ΓΑΠ και να οι αναλήψεις από τις τράπεζες.

«Οδεύουμε προς χρεοκοπία» φώναζε προς κάθε κατεύθυνση ο τότε πρωθυπουργός και όσο μεγάλωνε η ανασφάλεια τόσο περισσότερα περιουσιακά στοιχεία μεταφέρονταν σε offshore εταιρίες.

Ακολούθησε το Καστελόριζο και το ΔΝΤ μαζί με τους ευρωπαίους εταίρους και άρχισαν τα εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού. Άδειασαν οι τράπεζες από ρευστό και γέμισαν τα ταμεία των πιστωτικών ιδρυμάτων της Ελβετίας, της Κύπρου, της Αγγλίας, και όπου αλλού ο έχων και κατέχων μπορούσε να ασφαλίσει τα χρήματά του.

Στη συνέχεια ήρθαν οι συζητήσεις για επαναπατρισμό κεφαλαίων με άφεση αμαρτιών ως προς το πόθεν έσχες με αντάλλαγμα τη φορολόγηση και κατά συνέπεια την εισροή εσόδων, κάτι που δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα.

Και τώρα έρχεται άλλο ένα πλήγμα. Η συμφωνία που επιδιώκει η κυβέρνηση για φορολόγηση των καταθέσεων στις ελβετικές τράπεζες προκείμενου να διατηρηθεί το απόρρητο. Άντε τώρα να ψάχνεις για άλλους φορολογικούς παράδεισους.

Την ίδια στιγμή, που τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν αποσύρει τις καταθέσεις τους και έχουν ανοίξει τα σεντούκια για να πληρώσουν τα «χαράτσια», που θα συνεχίσουν να μας κατακλύζουν, κάποιοι φαίνεται ότι δεν μπορούν αλλά και δεν θέλουν να πιάσουν το «μαύρο χρήμα», που υπάρχει και ανακυκλώνεται. Και συζητάμε ακόμη πως θα φορολογήσουμε πακτωλό καταθέσεων που έχει φύγει από τη χώρα ή πως θα φέρουμε μέσα κεφαλαία τόσο απαραίτητα αυτή την ώρα για την επιβίωση των τραπεζών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ