Τα μοσχαναθρεμμένα κόμματα και οι λοιποί... ηλίθιοι! - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Τα μοσχαναθρεμμένα κόμματα και οι λοιποί... ηλίθιοι!

Το Σύνταγμα προβλέπει ρητά ότι όλοι οι Έλληνες είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Προφανώς αναφέρεται στα πρόσωπα και όχι στους θεσμούς. Διότι οι θεσμοί-όπως για παράδειγμα τα πολιτικά κόμματα- είναι λίγο πιο... ίσα απ' ότι ένας ιδιώτης οφειλέτης στην εφορία ή στην τράπεζα.

Και για να εξηγούμαι: Η Βουλή αργά χθες βράδυ, πέρασε μια τροπολογία με την οποία προβλέπεται η απελευθέρωση της τέταρτης δόσης του 2011, καθώς και των δύο πρώτων δόσεων του τρέχοντος έτους της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων. Έτσι , θα εισπράξουν άμεσα κάποια εκατομμύρια ευρώ για να κάνουν άνετα την προεκλογική τους εκστρατεία.

Έλα όμως που τα κόμματα (κυρίως το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία) χρωστάνε τα μαλλιοκέφαλα τους στις τράπεζες και όχι μόνο. Και υπήρχε ο φόβος ότι τα χρήματα αυτά πριν εισπραχθούν θα γίνουν απαιτητά από τους δανειστές τους.

Για το λόγο αυτό η τροπολογία που ψήφισαν οι βουλευτές των κομμάτων προβλέπει ρητά ότι τα χρήματα της κρατικής χρηματοδότησης δεν μπορούν να κατασχεθούν από τους πιστωτές και δεν μπορούν να εκχωρηθούν, προφανώς προς τις τράπεζες.

Δυστυχώς τέτοιες πολυτέλειες δεν προβλέπονται για τους απλούς φορολογούμενους πολίτες αυτής της χώρας. Το Δημόσιο, για παράδειγμα, θα έχει την δυνατότητα να παρεμβαίνει στους λογαριασμούς τους και να παίρνει από αυτούς όσα χρήματα έχει να λαμβάνει, αφήνοντας μέσα ένα ποσό που δεν μπορεί να ξεπερνά τα 1500 ευρώ. Οι τράπεζες είναι κοινό μυστικό ότι το κάνουν ήδη , έστω και καταχρηστικά, από όσους τους οφείλουν, και διατηρούν άλλους λογαριασμούς εκτός από εκείνον του δανείου.

Αν λοιπόν οφείλετε στο Δημόσιο, σε τράπεζες ή σε ιδιώτες και έχετε πελπιστεί, φτιάξτε κι εσείς ένα κόμμα. Αν καταφέρετε να μπει στη Βουλή θα γίνετε κι εσείς λίγο πιο... ίσος από τα υπόλοιπα εκατομμύρια κορόιδα.

Και τότε... ποιος σας πιάνει...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ