Πόσοι λαθρομετανάστες χωράνε σ' αυτόν τον τόπο; - iefimerida.gr
ΕΛΛΑΔΑ 

Πόσοι λαθρομετανάστες χωράνε σ' αυτόν τον τόπο;

Παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες τη δημόσια συζήτηση για τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών που θα γίνουν σε ολόκληρη τη χώρα και κάνοντας απλούς υπολογισμούς αναρωτιέμαι πόσο μεγάλο θα είναι το όφελος από την λειτουργία τους.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε πώς θα λειτουργήσουν 30 κέντρα κράτησης σε όλες τις περιφέρειες της χώρας καθένα από τα οποία θα μπορεί να φιλοξενήσει περίπου 1.000 άτομα. Αυτό σημαίνει πρακτικά πώς ακόμα κι αν αύριο λειτουργούσαν και τα 30 κέντρα, τότε θα μπορούσαν να υποδεχθούν περίπου 30.000 λαθρομετανάστες.

Αν δεχθούμε τους συντηρητικότερους υπολογισμούς που μιλάνε για παρουσία ενός εκατομμυρίου παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, τότε περισσεύουν περίπου 970.000 άνθρωποι οι περισσότεροι από τους οποίους θα συνεχίσουν να περιφέρουν την δυστυχία τους στον τόπο και κάποιοι άλλοι να αποτελούν πηγή αύξησης της εγκληματικότητας.

Αν, μάλιστα, δεχθούμε ότι κάθε χρόνο περνάνε λαθραία από τα Ελληνικά σύνορα πάνω από 130.000 άτομα, τότε όλη αυτή η ιστορία με τα κέντρα κράτησης μεταναστών δείχνει, παρά τις όποιες καλές προθέσεις, να αποτελεί μια... τρύπα στο νερό.

Αναρωτιέμαι ποια πολιτική ηγεσία θα αποφασίσει επιτέλους πόσοι μετανάστες χωράνε στην Ελλάδα γιατί είναι προφανές ότι ο αριθμός αυτός δεν μπορεί να είναι απεριόριστος.

Ποιος θα εκπονήσει ένα σαφές και συγκεκριμένο σχέδιο που θα περιγράφει τις ανάγκες της οικονομίας οι οποίες πρέπει να καλυφθούν από ξένα εργατικά χέρια.

Περιμένω να δω ποια πολιτική ηγεσία θα αποφασίσει και θα επιβάλει την επαναπροώθηση στις χώρες τους ,με τη συνεργασία των πρεσβειών που βρίσκονταν εδώ, εκείνων που προφανώς δεν χωράνε γιατί δεν μπορούν να ενσωματωθούν επαγγελματικά και κοινωνικά.

Εννοείται πως δεν μιλώ για μαζικές απελάσεις δικαίων και αδίκων αλλά για πλήρη ενσωμάτωση όσων βρίσκονται στη χώρα μας, εργάζονται και αποτελούν μέρος της κοινωνίας και σταδιακή επαναπροώθηση όλων των υπολοίπων.

Αυτό φυσικά δεν μπορεί να γίνει σε μια μέρα. Πρέπει όμως να ξεκινήσει και μάλιστα άμεσα. Ταυτόχρονα με αυτά τα κέντρα τα οποία τόσο μας διαφημίζει ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Αν αυτό δεν συμβεί, τα φαινόμενα που θα ζήσουμε το επόμενο διάστημα φοβάμαι ότι θα είναι ολέθρια για τον ήδη αποσαθρωμένο κοινωνικό ιστό της χώρας μας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ