Σήμερα, ευτυχώς, δεν χρεοκοπήσαμε. Αυριο βλέπουμε... - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Σήμερα, ευτυχώς, δεν χρεοκοπήσαμε. Αυριο βλέπουμε...

Ο διάβολος κρυβεται στις λεπτομέρειες, λένε, και γι αυτό μέχρι να μάθουμε όλες τις πτυχές της νέας δανειακής σύμβασης και των διαδικασιών για το PSI ας κρατήσουμε μικρό καλάθι.

Βεβαίως, τα νέα από τις Βρυξέλλες εκ πρώτης όψεως δείχνουν καλά. Όμως οι δηλώσεις των κ.κ. Παπαδήμου και Βενιζέλου όσο και αυτές που έγιναν από Λαγκαρντ, Ρεν και Γιούνκερ αφήνουν σαφώς να διαφανεί πώς τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Και-κυρίως- πως τα ακόμα δυσκολότερα βρίσκονται μπροστά μας.

Αναρωτιέμαι για παράδειγμα πόση σημασία έχουν οι στοχοθεσίες για χρέος που θα φτάνει το 120,5% επί του ΑΕΠ το 2020 (δηλαδή σε 8 χρόνια) όταν η Τρόικα και το οικονομικό μας επιτελείο από το 2010 και μετά πέφτουν διαρκώς έξω σε προβλέπεις ελάχιστων μηνών;

Αναρωτιέμαι ακόμα τι θα γίνει σε μικρό διάστημα από τώρα, όταν διαπιστωθεί ότι λόγω της οικονομικής δυσπραγίας ακόμα περισσότεροι Έλληνες δεν θα μπορούν να πληρώνουν φόρους, εισφορές και άλλα χαράτσια; Τότε που οι δανειστές μας, θα μας ξεκαθαρίζουν ότι μας δίνουν χρήματα μόνο για να εξοφλούμε τις υποχρεώσεις μας προς αυτούς.

Θα έχουμε νέα μέτρα; Θα έχουμε στάση πληρωμών;

Ας πάρουμε λοιπόν μια βαθιά ανάσα κι ας δούμε τι γίνεται από δω κι εμπρός. Σήμερα, ευτυχώς, δεν χρεοκοπήσαμε. Γι΄ αύριο δεν βλέπω κανέναν να παίρνει όρκο...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ