Τώρα ποιος του φταίει για το 8%; - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Τώρα ποιος του φταίει για το 8%;

Έρευνες όπως αυτή της public issue που δημοσιοποιήθηκε από τον ΣΚΑΪ και δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ στροβιλίζεται στον δημοσκοπικό γκρεμό με ποσοστό που μετά βίας φτάνει το 8%, δεν αποτελούν πλέον έκπληξη.

Η μία μετά την άλλη όλες οι εταιρίες που ασχολούνται με την καταγραφή πρόθεσης ψήφου της κοινής γνώμης διαπιστώνουν ότι το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου αντιμετωπίζει πρωτοφανή για την μεταπολιτευτική ιστορία αποσυσπείρωση που μάλιστα μεγαλώνει μέρα με την ημέρα.

Τι δείχνουν αυτά τα μονοψήφια ποσοστά; Ότι ακόμα και ο σκληρός πυρήνας των πάλαι ποτέ ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, όταν καλείται να πει τι θα έκανε αν είχαμε την Κυριακή εκλογές, δηλώνει πώς δεν θα το ψήφιζε. Βεβαίως -θα πει κάποιος- άλλο πράγμα οι ερωτήσεις στις δημοσκοπήσεις και άλλο η ώρα της ψήφου. Κι αυτό ισχύει πράγματι.

Όμως η τάση συρρίκνωσης που καταγράφεται για το κόμμα του κ. Παπανδρέου, είναι εμφανής και κατά την άποψη μου, αποδεικνύει δύο πράγματα: Πρώτον, το μέγεθος της απογοήτευσης ενός τεράστιου κομματιού από τα εκατομμύρια ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ το 2009. Και δεύτερον- και ίσως πιο σοβαρό- την
παντελή απουσία ελπίδας για το μέλλον από αυτόν τον κόσμο, όσο τουλάχιστον το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει την σημερινή του εικόνα.

Εκτός βέβαια αν ο κ. Παπανδρέου εξακολουθεί να θεωρεί στα σοβαρά ότι γι΄ αυτό το 8% , του φταίνε τα συμφέροντα που συχνά πυκνά καταγγέλλει το τελευταίο διάστημα...

Αλλά νομίζω ότι αυτό πια δεν το πιστεύει ούτε ο ίδιος...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ