Υπουργοί... στου κασίδη το κεφάλι - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Υπουργοί... στου κασίδη το κεφάλι

Μόλις είχα πάρει στα χέρια μου τον λογαριασμό της ΔΕΗ με τη δεύτερη δόση του ειδικού τέλους για το 2010, όταν από την τηλεόραση άκουσα τον Παντελή Οικονόμου να απευθύνεται στην συνέλευση των ιδιοκτητών ακινήτων και να λέει επί λέξη το εξής απίστευτο: «Το τέλος αυτό (σ.σ. για τα ακίνητα) επιβλήθηκε διότι υπήρχε αδυναμία -εγώ θα είμαι πολύ ειλικρινής- υπήρχε αδυναμία -δεν έχει σημασία ποιος φταίει, υπάρχει υπεύθυνος, είναι γνωστό ποιος φταίει αλλά δεν είναι αυτή τη στιγμή αυτή η συζήτηση-... αδυναμία είσπραξης του φόρου ακίνητης περιουσίας του 2010».

Με λίγα λόγια, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μας είπε ότι η ανικανότητα κάποιων να πάρουν πολλά από λίγους, οδήγησε αρον αρον στην απόφαση να εισπραχθούν λιγότερα αλλα από όλους. Με την διαφορα όμως ότι αυτά τα «λιγότερα» δεν είναι καθόλου λίγα για τον συνταξιούχο, η τον άνεργο ή τον χαμηλόμισθο, ή τον έμπορο που βαράει μύγες κι ετυχε να έχει στην κατοχή του ένα ακίνητο.

Ο κ. Οικονόμου μας είπε ότι ξέρει ποιος είναι υπεύθυνος γι αυτό αλλα δεν τον κατονόμασε. Το δικό μου μυαλό πήγε στον προκάτοχο του κ. Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών, δηλαδή στον κ. Παπακωνσταντίνου. Ο οποίος δεν βρήκε μηχανισμό να εισπραξει τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας για το 2010 . Και επειδή δεν μπόρεσε να κάνει σωστα τη δουλειά του, ο διάδοχος του, ο κ. Βενιζέλος επέβαλε αυτό τον φόρο.

Δυο απορίες έχω: Η πρώτη είναι, γιατί έστω και τώρα δεν μπορει να βρεθεί ένας τρόπος να πληρώσουν πολλά οι λίγοι μέσω του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και να μην επιβαρύνονται όλοι οι Ελληνες από αυτό τον άθλιο κεφαλικό φόρο. Η δεύτερη απορία μου είναι λίγο πιο αφελής νομίζω: Πώς γίνεται ένας υπουργός που δεν μπορει να κάνει καλά τη δουλειά του (σ.σ. ο κ. Παπακωνσταντίνου στην περίπτωση αυτή) αντί να πηγαίνει στο σπίτι του, να επιβραβευεται με ένα άλλο υπουργείο;

Ελα μου ντε...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ