Άλλο «κατά συνείδηση» κι άλλο...σκορποχώρι - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Άλλο «κατά συνείδηση» κι άλλο...σκορποχώρι

Η εικόνα αποσύνθεσης που παρουσίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία για τα φαρμακεία αλλά και οι απουσίες βουλευτών της ΝΔ στην αντίστοιχη για τις δικηγορικές εταιρίες, δείχνουν ότι η παρούσα Βουλή πνέει τα λοίσθια.

Θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για το ΠΑΣΟΚ να διατηρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα μια υποτυπώδη ενότητα κι ακόμα πιο δύσκολο για τους κυβερνητικούς βουλευτές που βλέπουν το κόμμα τους να κατρακυλά στο δημοσκοπικό 12% να ψηφίζουν ρυθμίσεις που τους φέρνουν σε αντίθεση με μεγάλες κοινωνικές ομάδες.

Ανάλογο ζήτημα είναι προφανές ότι θα αντιμετωπίσουν και οι βουλευτές της ΝΔ αφού μπορεί το κόμμα τους να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη δημοσκοπική κατάσταση αλλά ποιος θέλει να ψηφίζει «αντιλαϊκές» ρυθμίσεις ενόψει εκλογών; Όταν μάλιστα συνάδελφοι του από το ίδιο κόμμα, την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια στο εντευκτήριο η στο καφενείο.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτή η Βουλή δεν έχει την πολυτέλεια της άμεσης διάλυσης πριν ψηφίσει μερικά βασικά νομοθετήματα που αποτελούν προϋπόθεση για να πάρουμε χρήματα από τους δανειστές μας και να επιβιώσουμε. Το ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι πώς αυτά τα νομοθετήματα, θα δυσαρεστήσουν πολλές κοινωνικές ομάδες. Άρα, το κίνητρο για κάποιους βουλευτές να είναι οι «καλοί» που καταψηφίζουν, θα είναι ισχυρότατο. Ισχυριζόμενοι μάλιστα ότι αυτό τους υπαγορεύει η συνείδηση τους

Οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ -κυρίως- αλλά και δευτερευόντως της ΝΔ έχουν υποχρέωση με τον έναν η με τον άλλο τρόπο να δείξουν ότι οι κοινοβουλευτικές ομάδες τους δεν είναι σκορποχώρια. Αν και φοβάμαι ότι ειδικά για τον Γιώργο Παπανδρέου, αυτό φαντάζει μάλλον ακατόρθωτο...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γιώργος Παπανδρέου ΠΑΣΟΚ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ