Μαζέψτε τώρα την ανήθικη απόφαση για το «δωράκι» στα κόμματα... - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Μαζέψτε τώρα την ανήθικη απόφαση για το «δωράκι» στα κόμματα...

Η είδηση ότι τα κοινοβουλευτικά κόμματα έλαβαν την χρονιά που πέρασε αυξημένη χρηματοδότηση από το προϋπολογισμό κατά 5,2 εκατομμύρια ευρώ, μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει στους πολίτες αυτής της χώρας.

Σε μια εποχή που γίνεται συζήτηση για μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα και για περικοπές στις επικουρικές συντάξεις , το να επιδοτούν οι Έλληνες από το υστέρημα τους με επιπλέον χρήματα τα κομματικά ταμεία ακούγεται όχι απλώς εξωφρενικό αλλά ευθέως ανήθικο.

Στην Ελλάδα του ενός εκατομμυρίου ανέργων, των χιλιάδων λουκέτων και ενός λαού που βιώνει την απόλυτη ανασφάλεια για το αύριο, τα κόμματα θα έπρεπε να ζητάνε μειώσεις και όχι να παίρνουν κι άλλα από τους Ελληνες. Σήμερα κιόλας, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΚΚΕ, ο ΛΑΟΣ , ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι που εισέπραξαν ή θα εισπράξουν- αναλογικά με το ποσοστό τους- αυτά τα λεφτα οφείλουν να βγουν δημοσίως και να δηλώσουν ότι δεν τα αποδέχονται.

Σήμερα κιόλας, οι βουλευτές αυτών των κομμάτων οφείλουν να ζητήσουν από τις ηγεσίες τους να μην βάλουν στα κομματικά ταμεία τα 5,2 εκατομμύρια ευρώ και αν τα έχουν ήδη πάρει, να δεσμευτούν ότι θα τα επιστρέψουν από την κρατική επιχορήγηση του 2012. Αν δεν το κάνουν -ειδικά τα δύο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν, κυβερνούν και φιλοδοξούν να συνεχίσουν να κυβερνούν το τόπο- ας μην απορούν για τα χαμηλά ποσοστά που βλέπουν στις δημοσκοπήσεις.

Κι οι βουλευτές τους -τουλάχιστον όσοι κυκλοφορούν δημοσίως- ας μην απορούν για την συμπεριφορά των πολιτών απέναντι τους όπου τους συναντούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ