ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους! - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους!

Τα πολιτικά κόμματα και οι μηχανισμοί τους για μια ακόμα φορά δεν φαίνονται να αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών. Η Ελλάδα βρίσκεται κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού αφού τον επόμενο μήνα θα αποφασιστεί το κούρεμα του χρέους προς τις ξένες τράπεζες (PSI), που θα δώσει μια ανάσα 100 τουλάχιστον δισεκατομμμυρίων στην ελληνική οικονομία.

Είναι προφανές ότι η πολιτική σταθερότητα αποτελεί βασική εγγύηση για να δεχτούν οι πιστωτές μας να μας «χαρίσουν» αυτό το αστρονομικό ποσό των 100 δισεκατομμυρίων ώστε να μπει σταδιακά το χρέος σε μια διαχειρίσιμη προοπτική. Αν αντιθέτως το πολιτικό περιβάλλον είναι ασταθές, είναι αυτονόητο ότι το PSI θα αποτύχει οπότε και θα ανοίξει ο δρόμος για μια πιθανή ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.

Τα πολιτικά κόμματα που έχουν την βασική και κύρια ευθύνη για την σημερινή κατάσταση της χώρας δεν φαίνεται να βάζουν μυαλό. Αντί να κυριαρχήσει το εθνικό συμφέρον, κυριαρχούν μικροπολιτικοί σχεδιασμοί και η ασυγχώρητη ιδιοτέλεια της φιλοδοξίας. Θέλουν να κυριαρχήσουν σε μια χώρα κατεστραμμένη χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι πριονίζουν το κλαδί που κάθονται. Ο κ. Σαμαράς που είναι όμηρος της λαϊκής πτέρυγας του κόμματός του κάνει αντιπολίτευση σε μια κυβέρνηση την οποία υποτίθεται ότι στηρίζει. Ουσιαστικά, πολιτεύεται με όρους παλαιοκομματικούς συνεχίζοντας να μοιράζει στον κόσμο ψεύτικες ελπίδες και κούφιες υποσχέσεις.

Αν η χώρα στην κρίσιμη αυτή συγκυρία οδηγηθεί σε εκλογές χωρίς να έχει κλείσει το PSI και τις δανειακές συμβάσεις, θα ανοίξει ο δρόμος για την οριστική καταστροφή. Ήρθε η ώρα ο κ. Σαμαράς και η παλαιοκομματική πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Γιατί αν δεν τις αναλάβουν, τότε οδηγούνται και μας οδηγούν στην καταστροφή!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ