Κλέψτε, διαρρήξτε, αλλά- προς Θεού- αποδώστε τον ΦΠΑ… - iefimerida.gr
ΕΛΛΑΔΑ 

Κλέψτε, διαρρήξτε, αλλά- προς Θεού- αποδώστε τον ΦΠΑ…

Η τελευταία φορά που είχα ακούσει ότι άνοιξαν φυλακές κι έφυγαν κρατούμενοι ήταν πριν από αρκετά χρόνια στη Αλβανία με την υπόθεση των «πυραμίδων». Χιλιάδες φυλακισμένοι δραπέτευσαν και μάλιστα πολλοί από αυτούς πέρασαν στην χώρα μας όπου συνεχίζουν την εγκληματική τους δραστηριότητα παρέα με τους ντόπιους κακοποιούς.

Τώρα μαθαίνω, ότι ανοίγουν οι δικές μας φυλακές όχι όμως για να δραπετεύσουν κρατούμενοι αλλά για να αποφυλακιστούν πολύ νωρίτερα από την μέρα που θα έχουν εκτίσει την ποινή τους. Πως θα γίνει αυτό; Επειδή- λέει -οι κρατούμενοι είναι περισσότεροι από 12.200 ενώ οι θέσεις στις φυλακές είναι 9700, το υπουργείο Δικαιοσύνης καταθέτει τροπολογίες για να αποφυλακιστούν άμεσα 1500 άνθρωποι.

Πρόκειται για καταδικασμένους σε φυλάκιση ως και...10 χρόνια με προϋπόθεση να έχουν εκτίσει το 1/3 της ποινής τους, δηλαδή να έχουν μείνει στην φυλακή, μαζί με την προφυλάκιση τους, λίγο περισσότερο από 3 χρόνια. Ακόμα καλύτερα γίνονται τα πράγματα για όσους έχουν καταδικαστεί σε πέντε χρόνια οπότε αρκεί να έχουν εκτίσει τον έναν , ενώ για ποινές κάτω από τρία χρόνια ( που αφορούν πολύ μικρότερα αδικήματα και για τις οποίες υπάρχει ενδεχομένως λογική στις πρόωρες αποφυλακίσεις)αρκεί το 1/10 του χρόνου.

Από τη ρύθμιση θα εξαιρούνται έμποροι ναρκωτικών, τρομοκράτες και... φοροφυγάδες! Με λίγα λόγια, στην Ελλάδα του 2011 το φοβερό και τρομερό αυτό κράτος αντί να φτιάξει νέες φυλακές, αποφυλακίζει ανθρώπους που για να έχουν καταδικαστεί σε ποινές πέντε και δέκα ετών προφανώς κάτι σοβαρό θα έχουν διαπράξει. Διαρρήκτες, κλέφτες, μπουκαδόροι σε σπίτια θα αφεθούν ελεύθεροι κάτι που δεν θα συμβεί με όσους- για παράδειγμα- δεν απέδωσαν ΦΠΑ. Στην Ελλάδα της Τρόικας ο φοροφυγάς θα θεωρείται πλέον και με το νόμο πιο επικίνδυνος από τον διαρρήκτη που μπαίνει μέσα στο σπίτι σου και σε κλέβει. Τι άλλο μένει να δούμε;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ