Οι ηγέτες στις Βρυξέλλες, ο Γιώργος στην Αφρική... - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Οι ηγέτες στις Βρυξέλλες, ο Γιώργος στην Αφρική...

Στις Βρυξέλλες σήμερα και αύριο ενδεχομένως να ληφθούν οι πιο κρίσιμες αποφάσεις για την πορεία της Ευρωζώνης, για το μέλλον του ευρώ και για την τύχη της Ελλάδας που βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού του κυκλώνα.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είναι εκεί για να στηρίξει- όσο και όπως μπορεί -τις Ελληνικές θέσεις ενώ ο Αντώνης Σαμαράς μετέφερε ήδη στην Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν αντέχει να βρίσκεται επί πέντε χρόνια σε ύφεση. Ακόμα και η Ντόρα Μπακογιάννη πήγε στην Βελγική πρωτεύουσα για τη σύνοδο του Κόμματος των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων.

Ο μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου προτίμησε να βρίσκεται μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα πιο μακριά. Ταξίδεψε ως την Νότιο Αφρική για να πάρει μέρος στη Σύνοδο για την Παγκόσμια Κλιματική Αλλαγή και θα παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Ενδεχομένως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν σκέφτηκε ότι με τις πολυδιαφημισμένες διεθνείς γνωριμίες του θα μπορούσε να πάει στις Βρυξέλλες - ακόμα κι αν δεν υπάρχει σύνοδος του Σοσιαλιστικού Κόμματος- και να συμμετέχει με τις δυνάμεις του στην πίεση προς Γερμανία και Γαλλία προκειμένου να πάρουν επιτέλους αποφάσεις που θα βγάλουν την Ευρώπη από την πορεία προς τον όλεθρο.

Ίσως και να θεωρεί ότι η περιβαλλοντική επιβάρυνση είναι πιο ζωτικής σημασίας θέμα για την Ελλάδα και τους Έλληνες από όσα συζητούνται σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες.

Τώρα που το σκέφτομαι πάντως, με την άποψη που έχουν σχηματίσει οι ξένοι ηγέτες γι αυτόν -ειδικά το τελευταίο διάστημα- ίσως η επιλογή του να βρίσκεται τόσο μακριά τους να είναι προτιμότερη Και για εκείνον και για εμάς...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ