Παπανδρέου αναχωρητής; Δεν βάζω και στοίχημα... - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Παπανδρέου αναχωρητής; Δεν βάζω και στοίχημα...

Παρακολουθώντας τις κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου όλο το τελευταίο διάστημα μετά τον εξαναγκασμό του σε παραίτηση από την πρωθυπουργία, κάθε άλλο παρά διάθεση να εγκαταλείψει την μάχιμη πολιτική διακρίνω.

Θυμάμαι πώς η πρώτη του κίνηση λίγη ώρα μετά την αναχώρηση του από το Μέγαρο Μαξίμου δεν ήταν να πάει σπίτι του αλλά να εγκατασταθεί στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ όπου μάλιστα του διοργάνωσαν θερμή υποδοχή βουλευτές και στελέχη του κόμματος. Ενώ στενός του συνεργάτης δήλωνε, ανωνύμως, την επομένη ότι ο Παπανδρέου δεν έχασε εκλογές και δεν έχει λόγο να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Ακολούθησαν συμβολικές αλλά και ουσιαστικές επαφές με ξένους ηγέτες και σημαντικούς διεθνείς παράγοντες με έμφαση στην ιδιότητα του ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Επαφές που έφτασαν ακόμα και στο επίπεδο του Αμερικανού προέδρου Ομπάμα.

Ο κ. Παπανδρέου κάνει επισκέψεις στο εξωτερικό και δίνει συνεντεύξεις σε μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης , όπως πρόσφατα στο SPΙΕGEL όπου κάθε άλλο παρά ως απόμαχος αρχηγός τοποθετήθηκε. Θέλετε κι άλλα; Ο Γραμματέας του Κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης σπεύδει να κάνει δημόσιες δηλώσεις ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει πρόεδρο». Η Λουκά Κατσέλη μόλις σήμερα χαρακτήρισε τον κ. Παπανδρέου «κεφάλαιο για το ΠΑΣΟΚ» και πρόσθεσε ότι «σημασία έχει ο οδικός χάρτης και όχι ποιος θα ηγηθεί στις εκλογές».

Στην Ιπποκράτους έχει μεταφερθεί σύσσωμο το επιτελείο που είχε μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Παπανδρέου την διετία της πρωθυπουργίας του. Στο διαδίκτυο εμφανίζονται κάθε μέρα ομάδες στήριξης του.

Με όλα αυτά να συμβαίνουν, προσωπικά δεν θα έβαζα στοίχημα ότι ο κ.Παπανδρέου έχει αποφασίσει να κάνει πέρα και να παραδώσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σε κάποιον από τους επίδοξους διαδόχους του.

Το ερώτημα είναι αν με τις δημοσκοπήσεις να φέρνουν το ΠΑΣΟΚ στα ιστορικά χαμηλά του αντέχει ο κ. Παπανδρέου να φτάσει σε εκλογές και να δοκιμάσει μια τελευταία αντιπαράθεση με τη Νέα Δημοκρατία. Δεν θα έβαζα στοίχημα ούτε γι αυτό.

ΥΓ:Οταν έγραφα αυτές τις γραμμές δεν γνώριζα ότι ο κ. Παπανδρεου θα συγκαλούσε ξανα ατυπο υπουργικο συμβούλιο προκαλώντας συγχιση και πολλα σχόλια από υπουργούς του κόμματος του. Τα στοιχήματα γίνονται ακόμα πιό αβέβαια

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ