«Πάρτε τους τα σώβρακα» αν τολμάτε... - iefimerida.gr
ΕΛΛΑΔΑ 

«Πάρτε τους τα σώβρακα» αν τολμάτε...

Η συνέντευξη του Γερμανού οικονομολόγου Albrecht Ritschl στο περιοδικό Spiegel για το θέμα των Γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων αποτελεί κόλαφο για όλες τις μεταπολεμικές Ελληνικές κυβερνήσεις αλλά και μήνυμα ότι ίσως ακόμα και τώρα να μην είμαστε σε τόσο αδύναμη θέση όσο κάποιοι επιχειρούν να μας παρουσιάζουν.

Ο καθηγητής της ιστορίας της Οικονομίας είπε επί λέξη: «Οι Έλληνες ξέρουν τα εχθρικά άρθρα στα γερμανικά ΜΜΕ πολύ καλά. Αν η διάθεση των Ελλήνων γίνει πολύ πιο επιθετική, μπορεί να αναβιώσουν οι παλιές διεκδικήσεις, αρχίζοντας από την Ελλάδα, και αν η Γερμανία ποτέ αναγκαστεί να πληρώσει, θα μας "πάρουν ακόμη και τα σώβρακα". Θα έπρεπε αντίθετα να είμαστε ευγνώμονες, να εξυγιάνουμε την Ελλάδα με τα λεφτά μας. Αν εμείς εδώ παίξουμε το παιγνίδι των ΜΜΕ, παριστάνοντας τον χοντρό Εμίλ, που καπνίζει το πούρο του και αρνείται να πληρώσει, κάποτε κάποιοι θα μας στείλουν τους παλιούς λογαριασμούς»

Η δήλωση αυτή από έναν Γερμανό επιστήμονα ο οποίος μάλιστα εξειδικεύεται στην ιστορία της Οικονομίας δείχνει ότι κάποιοι στη χώρα μας δεν έκαναν αυτό που έπρεπε. Ενδεχομένως κάποιοι να παζάρεψαν όσα δικαιούμασταν για να πάρουν την είσοδο μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην ΟΝΕ ή μετά στο ευρώ.

Ότι κι αν συνέβη στο παρελθόν η άποψη του Γερμανού καθηγητή είναι πως οι πολεμικές αποζημιώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα από τη χώρα μας- και όχι μόνο- απέναντι στην Γερμανική αδιαλλαξία που οδηγεί την Ευρώπη στον γκρεμό.

Υπάρχει άραγε πολιτική ηγεσία που μπορεί να δοκιμάσει έστω, να «πάρει τα σώβρακα» αυτών που μας συμπεριφέρονται με αυτόν τον ταπεινωτικό τρόπο; Που θα τους στείλει τους παλιούς λογαριασμούς; Αμφιβάλλω...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ