Ο Τσίπρας, η στάμνα, το πηγάδι και το κατάμαυρο μέλλον μας... - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Ο Τσίπρας, η στάμνα, το πηγάδι και το κατάμαυρο μέλλον μας...

Κυβέρνηση σε ρόλο... facebook, δεν είχα φαντασθεί.

Που να σου θυμίζει, δηλαδή, τι ακριβώς έλεγε και δημοσιοποιούσε πριν από έναν... χρόνο, και μάλιστα να το εμφανίζει ως εντελώς νέο!

Το είδαμε κι' αυτό με την “δεύτερη φορά...” αριστερή κυβέρνησή μας. Που στην πιο κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση (η οποία έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από... πέρσι τον Οκτώβριο, άντε Νοέμβριο), βγαίνει και μας λέει ως “φρέσκο”, ότι ακριβώς μας έλεγε και έναν ακριβώς χρόνο πριν! Όταν ο αλήστου μνήμης Βαρουφάκης, “διαπραγματευόταν” και μας διαβεβαίωνε ότι “όλα προχωρούν κανονικά και υπέρ των ελληνικών θέσεων...”, ενώ ήξερε το φιάσκο, για να φθάσουμε στο χείλος του γκρεμού τον περασμένο Ιούνιο, να προκηρυχθεί το δημοψήφισμα-παρωδία, να γίνει η φαντασμαγορική κωλοτούμπα, να συνομολογηθεί το τρίτο και... μακρύτερο μνημόνιο, να ξαναβγεί ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση στις πρόωρες εκλογές, και να... ξαναγυρίσουμε το ίδιο παραμυθάκι! Φτου κι' από την αρχή!

Στο ίδιο έργο θεατές- την ίδια τραγωδία θεατές! Ένα θλιβερό και άκρως επικίνδυνο deja-vu του δραματικού περασμένου καλοκαιριού. Με την κυβέρνηση να καταφεύγει στα ίδια επικοινωνιακά-αποπροσανατολιστικά κολπάκια με την ίδια πάντα... επαναστατική “εθνικά περήφανη” στάση της ότι “γίνονται (και πάντως θα γίνουν...),σεβαστές οι κόκκινες γραμμές της”, τους δανειστές να επιμένουν ανυποχώρητοι στους όρους τους, οι συνομιλίες να πηγαίνουν κατά διαόλου και το γκουβέρνο να διαβεβαιώνει ότι ...οσονούπω ολοκληρώνονται με περιφανή ελληνική “νίκη”!

Η συμφωνία για την αξιολόγηση θα είχε επιτευχθεί... χθες, επέμεναν σ' όλους τους τόνους αρμόδιοι υπουργοί,Γεροβασίλη και διάφορα άλλα επίσημα και ανεπίσημα παπαγαλάκια. “Η” συμφωνία, η μία ενιαία και αδιαίρετος θα νόμιζε κανείς, που δεν ήταν... σύμβουλος του Τσακαλώτου ώστε να ξέρει από “μέσα” ότι ΑΝ επιτευχθεί συμφωνία, στην πραγματικότητα θα πρόκειται για... δύο συμφωνίες (μια με το ΔΝΤ και μια με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς) που... θα μοιάζουν, αλλά δεν θα είναι οι ίδιες! Και για να προκύψει ουσιαστικό αποτέλεσμα, θα πρέπει ΔΝΤ και Ευρωπαίοι να λύσουν τις μεταξύ τους διαφορές και να ολοκληρώσουν τις... δύο συμφωνίες είς σάρκαν μία!

Το ΔΝΤ, επιμένει σε σκληρά μέτρα και μεταρρυθμίσεις αλλά ΚΑΙ “διευθέτηση” του χρέους. Οι Ευρωπαίοι, αποκλείουν κάθε πιθανότητα διευθέτησης του χρέους (την διαγραφή, την αρνούνται ολοκληρωτικά, μόνο κάποια “ρύθμιση” δια παρατάσεως συζητούν, κι' αυτή για... μετά το 2022!), θέλουν κι' αυτοί λήψη των συμπεφωνημένων μέτρων από ελληνικής πλευράς, και ταυτόχρονα μας διαμηνύουν ότι η όποια συνέχιση του ελληνικού προγράμματος, προϋποθέτει απαραιτήτως την συμμετοχή του ΔΝΤ! Μ' άλλα λόγια, μύλος. Τώρα για ποια “πρόοδο” και “θετική εξέλιξη” της αξιολόγησης μιλάει η κυβέρνηση, την στιγμή μάλιστα που οι διαπραγματεύσεις (που θα ολοκληρώνονταν πριν από την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, μεθαύριο 15 Απριλίου...) διακόπηκαν άνευ αποτελέσματος χθες και οι εκπρόσωποι των θεσμών έφυγαν από την χώρα, μόνο το...θολωμένο μυαλό της κυβέρνησης το ξέρει.

Τσακαλώτος,Κατρούγκαλος και Σταθάκης, έδωσαν κοινή συνέντευξη τύπου, για να “ξεκαθαρίσουν” τα πράγματα, να πουν την “αλήθεια” ώστε να μην παραπληροφορείται ο κόσμος από τις “κακόβουλες” πληροφορίες για αδιέξοδο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τα “κακά” ΜΜΕ και στο διαδίκτυο. Και τι είπαν;

Ότι “ναι, υπάρχει πρόοδος και... στο τέλος είναι βέβαιοι ότι και οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης θα γίνουν σεβαστές, αλλά και οι πιέσεις των δανειστών θα ικανοποιηθούν-αλλά μην ζητάτε λεπτομέρειες για το πώς θα γίνει αυτό το... θαύμα, γιατί οι διαπραγματεύσεις είναι λεπτές και σε κρίσιμο στάδιο...” Ότι “ναι, δεν προλάβαμε την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ (όπως θεωρούσαμε βέβαιο), κατά την οποία θα συνεζητείτο το ελληνικό πρόβλημα, αλλά είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι θα προλάβουμε το “γιούρογκρουπ” της 22ας Απριλίου (σε 10 μέρες...) και θα έχουμε συμφωνία μέχρι τότε. Κι' αν δεν το προλάβουμε,ε τότε το θέμα μας θα συζητηθεί σε ...έκτακτο “γιούρογκρουπ” που ελπίζουμε να γίνει λίγο μετά...”!

Δηλαδή... τελειωμένα πράγματα! Κι' ακόμη κι' αν δεν είναι... τελειωμένα, ο κ. Τσακαλώτος ξεκαθάρισε στην κοινή συνέντευξη “αλλά, αυτή την φορά κανείς δεν θα μπορεί να μας κατηγορήσει ότι εμείς ευθυνόμαστε για την καθυστέρηση και το αδιέξοδο!”, δείχνοντας την πλευρά των θεσμών! Να το πάλι το σκηνικό της “περήφανης ελληνικής στάσης”, του “αγώνα εναντίον των κακών δανειστών”, της ψυχολογικής προετοιμασίας της κοινωνίας για “πάλης ξεκίνημα, νέοι αγώνες...”, έστω κι' αν οι “αγώνες” αυτοί θα είναι πιστό αντίγραφο εκείνων του περασμένου καλοκαιριού, με τα γνωστά “διλήμματα”, τις γνωστές κωλοτούμπες “για την σωτηρία της χώρας”, τις γνωστές κοροϊδίες στο αριστερό ακροατήριο.

Ίσως και την ίδια “διέξοδο”, ακόμη ένα (εξ ίσου καταστροφικό με το περσινό...) πρόωρο στήσιμο καλπών. Για το “καλό μας” και το καλό της ιδεοληπτικής αριστεράς...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ άρθρο Θάνος Οικονομόπουλος Πολίτικη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ