Καλές οι συλλήψεις αλλά καλύτερο το... μετρητό - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Καλές οι συλλήψεις αλλά καλύτερο το... μετρητό

«Τόσες συλλήψεις για υποθέσεις φοροδιαφυγής δεν έχουν γίνει στην Ελλάδα από την εποχή της...Τουρκοκρατίας» μου έλεγε φοροτεχνικός όταν με άκουσε να εκφράζω αμφιβολίες για το πόσο αποτελεσματικά λειτουργούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών στον συγκεκριμένο τομέα.

Η αλήθεια είναι πώς μόνο τα τελευταία 24ωρα οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα μια σειρά από γνωστούς επιχειρηματίες που έχουν οφειλές στο Δημόσιο οι οποίες εκκρεμούν πολλά χρόνια.Οι συλλήψεις αυτές ασφαλώς στέλνουν ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους πώς το κράτος αποφάσισε να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα αδιαφορώντας για το <<βάρος>> που έχουν τα ονόματα των οφειλετών.

Κάτι αντίστοιχο υπαινίχθηκε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος μιλώντας στη Βουλή υποσχέθηκε πως μόλις το επιτρέψει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων θα δημοσιοποιηθούν ονόματα πολιτών που έχουν βγάλει με παράνομο τρόπο χρήματα στο εξωτερικό. Μάλιστα, άφησε να εννοηθεί πως ανάμεσα τους είναι και πρόσωπα που έχουν δημόσιο λόγο: «θα ξαφνιαστούμε- είπε- με εκείνους που σήμερα μας κουνάνε απειλητικά το χέρι»

Το κύριο ζητούμενο βέβαια για τον πολίτη ο οποίος κάνει την ανάγκη φιλοτιμία και πληρώνει τις υποχρεώσεις του στο κράτος δεν είναι η δημόσια διαπόμπευση κάποιων προσώπων. Αυτό που θέλει είναι ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ εκείνοι που οφείλουν όσα οφείλουν.

Είναι κοινό μυστικό ότι η Ελλάδα έχει γεμίσει από πτωχευμένες επιχειρήσεις με ζάμπλουτους ιδιοκτήτες που έχουν καλούς δικηγόρους. Aς τους υποχρεώσουν με κάποιο τρόπο να καταβάλουν τις υποχρεώσεις τους στο κράτος . Με διαπόμπευση, με φυλάκιση αλλά και με έρευνες και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων εδώ και στο εξωτερικό. Αυτό θα είναι ένα ουσιαστικό και χρήσιμο αποτέλεσμα στον αγώνα εναντίον της φοροδιαφυγής. Κι αυτό πρέπει να είναι το μεγάλο στοίχημα όσων έχουν επιφορτιστεί με την αντιμετώπιση της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ