Ο ΓΑΠ, ο Πάγκαλος και το τηλεριαλιτι της ξεφτίλας - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Ο ΓΑΠ, ο Πάγκαλος και το τηλεριαλιτι της ξεφτίλας

Το νέο τηλεπαιχνίδι που διαφημίζεται στην Μεγάλη Βρετανία με τίτλο «Γίνε Έλληνας για μια εβδομάδα» αποτελεί αναμφίβολα έναν ακόμα μικρό εξευτελισμό της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο και αντανακλά σε ένα βαθμό την άποψη που έχει διαμορφωθεί για την Ελλάδα και τους Έλληνες στο εξωτερικό.

Όταν άκουσα γι αυτό το ριάλιτι, εκνευρίστηκα είναι αλήθεια με τους εμπνευστές του. Μετά όμως άρχισα να θυμάμαι σιγα σιγά ποιοι ήταν εκείνοι που με τις δημόσιες τοποθετήσεις τους δημιούργησαν αυτή την εικόνα για την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Θυμήθηκα τον Γιώργο Παπανδρέου να δηλώνει τον Δεκέμβριο του 2009 ότι κυβερνά μια αναξιόπιστη και διαφθαρμένη χώρα.

Τον Θεόδωρο Πάγκαλο να κάνει γνωστό σε όλη την Ευρώπη το «μαζι τα φάγαμε» και να διαφημίζει διεθνώς ότι οι ελευθεροι επαγγελματίες κλέβουν μόνιμα το κράτος.

Τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όταν ακόμα τριγυρνούσε στην Ευρώπη ως υπουργός Οικονομικών, να παρομοιάζει την Ελλάδα με τον Τιτανίκο.

Σκέφτηκα πώς οταν ένας πρωθυπουργός μιλά έτσι για τον τόπο που κυβερνα, ένας αντιπρόεδρος «ισοπεδώνει» τους Ελληνες με αυτο τον τρόπο κι ένας υπουργός Οικονομικών απαξιώνει μόνος του τη χώρα που εκπροσωπεί, τι μου φταίνε άραγε τα τηλεριάλιτι των Βρετανών;

Φρόντισαν πρώτοι απ όλους να μας κάνουν ρόμπες διεθνώς αυτοί που εκλέξαμε για να προασπίζονται τα συμφέροντα μας. Ας τους στείλουμε να παίξουν αυτοί στο ριάλιτι...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ