Κι αν κάνουν δημοψήφισμα κι οι Γερμανοί; - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Κι αν κάνουν δημοψήφισμα κι οι Γερμανοί;

Το περιεχόμενο της νέας δανειακής σύμβασης της χωράς μας που υποτίθεται ότι θα τεθεί σε δημοψήφισμα, δεν είναι ακόμα γνωστό στις λεπτομέρειες του. Θα χρειαστεί πάνω από ένας μήνας για να είναι έτοιμη, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Καστανίδης και γι αυτό ουδείς μπορεί να εκφραστεί με απόλυτη βεβαιότητα για τα θετικά και τα αρνητικά της.

Ενδεχομένως αυτή η νέα δανειακή σύμβαση να είναι ότι καλύτερο μπορούσε να πετύχει η Ελλάδα υπό τις παρούσες συνθήκες. Ίσως πράγματι να αποτελεί και τον μοναδικό τρόπο να σωθούμε από την χρεοκοπία, όπως ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός.

Η απορία που έχω λοιπόν είναι η εξής: Έχει σκεφτεί ο πρωθυπουργός την πιθανότητα, απόψε το βράδυ στις Κάννες να του πει η κυρία Μέρκελ, ότι βρήκε πολύ καλή την ιδέα του για δημοψήφισμα και ότι σκέφτεται να κάνει κι αυτή ακριβώς το ίδιο; Να θέσει δηλαδή, το ερώτημα στους Γερμανούς ψηφοφόρους αν συμφωνούν να συμμετέχει η χώρα τους στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας; Και να του πει το ίδιο και ο κύριος Σαρκοζι για τους Γάλλους πολίτες... Και μετά να του το πουν οι πρωθυπουργοί και των υπολοίπων χωρών της ευρωζώνης;

Έχει σκεφτεί ο κ. Παπανδρέου τι θα συμβεί στην περίπτωση που κληθούν να απαντήσουν οι φορολογούμενοι πολίτες και όχι τα Κοινοβούλια των χωρών της Ευρωζώνης, αν θέλουν να χρηματοδοτήσουν την διάσωση της Ελλάδας . Κι αν μάλιστα η απάντηση που θα δώσουν θα είναι δεσμευτική για την στάση των κυβερνήσεων τους; Εγώ πάντως , προτιμώ να μην το σκέφτομαι...

ΥΓ: Ακόμα κι αν δεχτεί κάποιος ότι η δανειακή σύμβαση είναι ότι καλύτερο μπορούσε να κάνει η χώρα μας με τα τωρινά δεδομένα, η κυβέρνηση δεν απαλλάσσεται από τις σοβαρές ευθύνες της για όσα έκανε και δεν έκανε τα δύο χρόνια που προηγήθηκαν. Αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ