Λίγο αργά θυμηθήκατε την εθνική κυριαρχία κ. Σκανδαλίδη - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Λίγο αργά θυμηθήκατε την εθνική κυριαρχία κ. Σκανδαλίδη

Έχουν αρχίσει σιγά-σιγά, ορισμένα από τα λεγόμενα «ιστορικά στελέχη» του ΠΑΣΟΚ, τα «κουλά» περί απώλειας της εθνικής κυριαρχίας. Θυμήθηκαν δηλαδή ξαφνικά ότι αν έρθουν οι ευρωπαίοι επίτροποι για να ελέγξουν τις δαπάνες του δημοσίου, ο κ. Σκανδαλίδης θα χάσει την εθνική του κυριαρχία. Αυτός ο φτηνός λαϊκίσμός δεν είναι φυσικά και τόσο αθώος. Πουλάνε παραμύθι στον ελληνικό λαό, για να γίνουν αρεστοί και να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους.

Ποιος ευθύνεται άραγε για την απώλεια (αν υποθέσουμε ότι κινδυνεύει) της εθνικής κυριαρχίας; Η Μέρκελ; Ο Σαρκοζί; Ή όλοι αυτοί οι πολιτικοί που κυβέρνησαν την χώρα τα τελευταία τριανταπέντε χρόνια κατακλέβοντας την; Ποιοι διόρισαν τα γαλάζια και τα πράσινα παιδιά στο δημόσιο φτιάχνοντας στρατιές ψηφοφόρων; Η Μέρκελ; Ο Σόιμπλε; Ή ο κάθε κύριος Σκανδαλίδης που διαχειριζόταν τα λεφτά μας εν λευκώ χωρίς να δίνει αναφορά σε κανέναν;

Ποιοι σε συνεργασία με την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, υπερτιμολόγησαν σάπιους δρόμους, ετοιμόρροπα γεφύρια και αγόραζαν άχρηστα όπλα; Ποιοι έδιναν βασιλικές συντάξεις στον κάθε πικραμένο; Κα με ποια λεφτά; Τα δικά τους; Όχι. Με τα λεφτά που δανείστηκαν υποθηκεύοντας το μέλλον της χώρας.

Άρα ποιος εκχώρησε την εθνική κυριαρχία; Αυτοί που μας κυβέρνησαν και τώρα λένε αρλούμπες για να ξεγελάσουν -ακόμα μια φορά- το πόπολο.

Και γιατί είναι εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας να ξέρουν οι ευρωπαίοι εταίροι μας που πάνε τα λεφτά που μας δανείζουν; Τόσο χρόνια που αποφασίζουν οι έλληνες πολιτικοί μόνοι τους μήπως είδαμε χαΐρι; Μήπως δεν θέλουν να ελέγχονται για να ξανακάνουν τα ίδια; Μήπως όλα αυτά τα σπίτια του Άκη και των υπολοίπων έγιναν γιατί δεν τους έλεγχε κανένας; Και στην τελική, ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, εμπιστεύομαι περισσότερο έναν τίμιο Γερμανό λογιστή από τον κάθε απατεώνα πολιτικάντη!

Εσείς;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ