Οι μάσκες έπεσαν - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Οι μάσκες έπεσαν

Ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξηγώντας του γιατί αρνήθηκε να συνταξιδέψει στις Βρυξέλλες με τον Πρωθυπουργό και γιατί γύρισε την πλάτη στο «εθνικό μέτωπο». Αφού εξήγησε ότι έχει εκφράσει την αντίθεση του στην ακολουθούμενη πολιτική, έσπευσε να προσθέσει ότι «η ΝΔ αποτελεί πλέον τη μόνη αξιόπιστη εναλλακτική λύση για τη χώρα».

Καθένας με τον καημό του. Όταν όλοι περιμένουμε με αγωνία την απόφαση των ευρωπαίων για μας (χωρίς εμάς), το μοναδικό άγχος του λαϊκιστή αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να έρθει στην εξουσία. Όχι να σωθεί η χώρα.

Αλλά και εδώ εμφιλοχωρεί η χειρότερη μικροκομματική αντίληψη που έχει φάει τη χώρα εδώ. Δεν θέλει μόνο να έρθει στην εξουσία (πράγμα θεμιτό κατ’ αρχήν) αλλά να πιεί το ΠΑΣΟΚ όλο το πικρό ποτήρι και να «σκάσει η βόμβα στα χέρια του». Και να έρθει ο ίδιος ως «θριαμβευτής».

Αν σε προηγούμενες δεκαετίες μια τέτοια τακτική χειροκροτούνταν από κομματικούς χαχόλους ή έστω περνούσε στο «ντούκου», σε συνθήκες εθνικής χρεοκοπίας αυτή η στάση είναι τουλάχιστον ανεύθυνη. Από εθνοσωτήρες χορτάσαμε κύριε Σαμαρά. Από λόγο υπεύθυνο, ρεαλιστικό και τω όντι πατριωτικό έχουμε έλλειμμα. Πολύ φοβούμαι ως εκ τούτου, ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε χειρότερα μετά τις εκλογές…

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ