Φτάνει πιά! - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Φτάνει πιά!

Δεν ξέρω ποιος θα δεχθεί να αναλάβει το ρόλο του γκαουλάιτερ, του δωσίλογου Πρωθυπουργού. Γιατί αυτό ζητούν στην ουσία οι γερμανοί και λοιποί δανειστές μας, που ανέθεσαν σε «ανώνυμες πηγές» αξιωματούχων της ΕΕ να μιλήσουν στο Reuters για να προετοιμάσουν το κλίμα στην Ελλάδα. «Χρειαζόμαστε κάποιον που να μιλάει ελληνικά, αλλά που να μην είναι με την πλευρά των Ελλήνων. Πρέπει να παρουσιαστεί προσεκτικά, ας το ονομάσουμε τεχνική βοήθεια ή κάπως αλλιώς. Δεν μπορούμε να τους ποδοπατήσουμε». Τι κομψός εκβιασμός! Υποθέτω ότι θα βρουν αρκετούς από τη δεξαμενή των ευτελισμένων στη δημόσια σφαίρα: Πολιτικό, επιχειρηματία, τραπεζίτη, οικονομολόγο, δήθεν «προσωπικότητα»

Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι ανατρίχιασα με τον κυνισμό των δανειστών. Θύμωσα με την κατάντια της χώρας μου και των πολιτικών που την εκπροσωπούν. Ξέσπασα για το μέλλον που μας ετοιμάζουν δόλια και για την αδυναμία ενός περήφανου λαού να αντιδράσει. Υποπτεύομαι βάσιμα ότι δεν ήμουν ο μόνος. «Παρά το γεγονός ότι θα υπάρξει μεγάλη αντίσταση οι Ελληνες πρέπει να καταλάβουν ότι η επίσημη εξουσία δεν θα είναι πλέον στα χέρια τους». Οι μάσκες έπεσαν. Δεν θέλουν μόνο την πλήρη πενία της χώρας, επιδιώκουν την πλήρη υποταγή της.

Από το «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες», σε μια Ελλάδα της χυδαιότερης μορφής προτεκτοράτου. Οι τοποτηρητές θα αποφασίζουν για όλα. Θυμίζω απλώς ότι οι ταπεινωτικοί όροι που επέβαλαν οι σύμμαχοι στη Γερμανία μετά την ήττα της στον Πρώτο Παγκόσμιο πόλεμο, οδήγησαν στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Προσωπικά είμαι της άποψης, καλύτερα φτωχός και περήφανος, παρά εξαρτημένος, δούλος, ταπεινωμένος για ένα ξεροκόμματο. Η υπόθεση της εθνικής ανεξαρτησίας είναι στα χέρια όλων. Το πρώην άρθρο 114 και νυν 120 του Συντάγματος δίνει την απάντηση. Και όχι το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου.

Κύριε Παπανδρέου, σας θυμίζω ένα δικό σας τσιτάτο στην προεκλογική εκστρατεία του 2009: Φτάνει πια!

Υ.Γ. Κύριε Πρωθυπουργέ, σωστά εξεγείρεστε και καταγγέλλετε ότι οι τράπεζες χρηματοδοτούν ένα μικρό κανάλι με 500 εκ ευρώ και όχι τους πολίτες. Αναρωτιέμαι απλώς, πόσες μετοχές έχει το κράτος σ’ αυτές, ποιας κυβέρνησης κρατικός επίτροπος υπάρχει στις τράπεζες και τι ακριβώς έχει κάνει για όλα αυτά...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ