Έτσι κάνουν τις δουλειές τα «σοβαρά» κράτη: Εκβιάζουν ωμά - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Έτσι κάνουν τις δουλειές τα «σοβαρά» κράτη: Εκβιάζουν ωμά

Έτσι κάνουν τις δουλειές τα «σοβαρά» κράτη: Εκβιάζουν ωμά. Και οι στιβαροί πολιτικοί, λειτουργούν ως πλασιέ τοπικών προϊόντων. Ο Νικολά Σαρκοζύ στις επίσημες επισκέψεις του δεν διστάζει να προτείνει (sic) τα γαλλικά οπλικά συστήματα. Οι αμερικανοί το έχουν δεκαετίες ως σύστημα. Τώρα η Άνγκελα Μέρκελ έστειλε στο Ελλαδιστάν τον πιτσιρικά γερμανοκινέζο αντικαγκελάριο Ρέσλερ να «σπρεχάρει δυό φωνήεντα» στους «τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας». Θέλετε ευρώ; Μάλιστα. Θέλετε δάνεια; Ασφαλώς. Ωραία, αφήστε τις αηδίες με τη Siemens (θυμάμαι κάτι θρασείες επιστολές ενός πρώην υπουργού ονόματι Παμπούκη) και φέρτε την ξανά στην Ελλάδα. Είναι μεγάλη επιχείρηση, έχει ανάγκη εξαγωγών. Έχουμε δουλειές να κάνουμε. Arbeit. Γκε-κε; Μόνο καταλάβαμε; Διατάξτε. Ihr Wunsch ist Auftrag. Η επιθυμία σας είναι διαταγή.

Ποιός θα αντιμιλήσει; Ο αντιπρόεδρος υποσχέθηκε ότι κάτι «μικρές εκκρεμείς υποθέσεις» θα τις επιλύσει «σε λίγες ημέρες». Μήπως κάτι ήξεραν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που καταψήφισαν την παραπομπή δύο υπουργών της ΝΔ και έβαλαν την υπόθεση Siemens στο αρχείο, τον περασμένο Αύγουστο; Μπα... συνομωσιολογίες.

Το μόνο που δεν ξέρω είναι αν στην συμφωνία περιλαμβάνεται και η επιστροφή Χριστοφοράκου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ