Βρε μπας κι η Τρόικα είναι... ΠΑΣΟΚ; - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Βρε μπας κι η Τρόικα είναι... ΠΑΣΟΚ;

«Ο κ. Σαμαράς δεν καταλαβαίνει από πιέσεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης μετά από όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν σχετικά με την στάση του κόμματος του στο θέμα της εφεδρείας και την απόρριψη της θέσης αυτής από την Τρόικα. Τα ρεπορτάζ από την Συγγρού αναφέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να έρθει σε σύγκρουση με τις επιταγές των δανειστών άλλα και με όσους εντός και εκτός Ελλάδας θεωρούν ότι η στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η μόνη δυνατότητα διάσωσης της Ελλάδας.

Απευθυνόμενη σε μια κοινωνία εξοργισμένη , φοβισμένη, αγχωμένη και με όλο και πιο μειωμένη την οικονομική της δύναμη, η Νέα Δημοκρατία είναι βέβαιο ότι αποκομίζει οφέλη από τη στάση της αυτή, κάτι που προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις. Πολύ περισσότερο, έχοντας απέναντι της μια κυβέρνηση που παλινδρομεί, εξαγγέλλοντας διαρκώς νέα μέτρα αφού τα προηγούμενα δεν φέρνουν αποτελέσματα . Μια κυβέρνηση που από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα δεν διαπραγματεύτηκε όσο δυναμικά θα έπρεπε. Μια κυβέρνηση που αφού δυσφήμισε διεθνώς την Ελλάδας με τις θεωρίες περί «Τιτανικού» και τις αυτοκαταγγελίες για το μέγεθος της διαφθοράς, τώρα προσπαθεί να πείσει την διεθνή κοινότητα ότι είμαστε μια αξιόπιστη χώρα.

Πέραν όμως από την προφανή ανικανότητα της κυβέρνησης να πορευτεί με σοβαρότητα και συγκεκριμένο πρόγραμμα, η στάση της ΝΔ ειδικά μετά από αυτή την τελευταία συνάντηση με την Τρόικα, προκαλεί επίσης κάποια εύλογα ερωτήματα.

Για ποιο λόγο αφού το πρόγραμμα της ΝΔ για την εφεδρεία είναι σαφώς αποδοτικότερο από αυτό της κυβέρνησης, οι εκπρόσωποι της Τρόικας το απέρριψαν και μάλιστα χωρίς πολλές συζητήσεις. Ποιο λόγο έχουν οι δανειστές μας να μην υιοθετήσουν μια πρόταση που θα έχει μεγαλύτερο οικονομικό όφελος και λιγότερες κοινωνικές αναταράξεις; Ποιοι θεωρούν στη Συγγρού ότι είναι οι λόγοι που ο κ. Σαμάρας δέχεται όλες αυτές τις πιέσεις τις οποίες καταγγέλλουν δημοσίως και στις οποίες λένε ότι θα αντισταθεί μέχρι τέλους; Τα ερωτήματα αυτά, ως τώρα τουλάχιστον, δεν έχουν απαντηθεί επαρκώς από τη Νέα Δημοκρατία. Εκτός αν απλώς πιστεύουν -και θέλουν να μας κάνουν κι εμάς να πιστέψουμε- πως η Τρόικα είναι...ΠΑΣΟΚ!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ