«Δεν πληρώνει»... εκ του ασφαλούς - iefimerida.gr
ΕΛΛΑΔΑ 

«Δεν πληρώνει»... εκ του ασφαλούς

Αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος - ο κ. Αλέξης Τσίπρας- κάλεσε τα στελέχη του να μην πληρώσουν την έκτακτη εισφορά για τα ακίνητα επειδή είναι «παράνομη και αντισυνταγματική». Μάλιστα, για να μην παρεξηγηθεί, έσπευσε να διευκρινίσει ότι το ποσό που προσωπικά του αναλογεί για το ειδικό τέλος θα το καταθέσει στο ΚΕΘΕΑ και θα πληρώσει τον υπόλοιπο λογαριασμό της ΔΕΗ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ποιο ακριβώς δικαστήριο αποφάσισε ότι η ρύθμιση για το ειδικό τέλος ακινήτων είναι «παράνομη και αντισυνταγματική» δεν μας είπε ο κ. Τσίπρας αλλά τι σημασία έχει άραγε; Σημασία έχει ότι η προτροπή του στο «δεν πληρώνω» ακούγεται ωραία στα αυτιά πολύ κόσμου, ειδικά αυτού που έτσι κι αλλιώς αδυνατεί να πληρώσει.

Παρεμπιπτόντως , πριν από λίγες μέρες οι φοροτέχνες εξέδωσαν ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση ήταν «παράνομη και αντισυνταγματική». Για το λόγο αυτό προσέφυγαν στο ΣτΕ αλλά δεν διανοήθηκαν να πουν στους μαγαζάτορες να μην τον εφαρμόσουν. Προφανώς επειδή αυτοί δεν είναι επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας κόμματος και δεν έχουν και ασυλία.

Επίσης, πριν από λίγους μήνες μια περιβαλλοντική οργάνωση χαρακτήρισε «παράνομη και αντισυνταγματική» την διαδικασία της νομιμοποίησης - μέσω τακτοποίησης - των αυθαιρέτων. «Αντισυνταγματικό» έχουν αποκαλέσει κορυφαίοι συνταγματολόγοι το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο ενώ πρόσφατα το ίδιο είπε για την εφεδρεία ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Αναρωτιέμαι τι θα συμβεί αν όλοι όσοι αμφισβητούν την συνταγματικότητα και την νομιμότητα μιας ρύθμισης-ψηφισμένης μάλιστα από τη Βουλή- αποφασίζουν να μην την εφαρμόσουν, όπως λέει ότι θα κάνει ο κ. Τσίπρας . Αν όλοι όσοι θεωρούν ότι αδικούνται από τις αποφάσεις που λαμβάνονται ειδικά τον τελευταίο καιρό -και είναι πάρα πολλοί αυτοί- αποφασίσουν ότι δεν θα τις σεβαστούν. Και μάλιστα όχι επειδή δεν μπορούν αλλά επειδή δεν θέλουν. Χωρίς καμία διάθεση να υπερασπιστώ αυτό το συρφετό των κυβερνητικών ρυθμίσεων και των αλλεπάλληλων χαρατσιών, θεωρώ ότι ο δρόμος του κ. Τσίπρα και όσων συμφωνούν μαζί του - εκτός από δημαγωγικός- δεν θα είναι λιγότερο επικίνδυνος και επιβλαβής για τον μέσο πολίτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ