Καραμανλής «στηρίζει» Σαμαρα… - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Καραμανλής «στηρίζει» Σαμαρα…

Μέσα στην πυκνή ειδησεογραφία των τελευταίων ημερών, έγινε θέμα, μεταξύ όλων των άλλων, μια δήλωση που έκανε ο Κώστας Καραμανλής για τον Αντώνη Σαμαρά που θεωρήθηκε- και σωστά- ως δημόσια στήριξη του ενόψει της ανόδου του προέδρου της ΝΔ στην ΔΕΘ.

«Είναι χρέος μου να στηρίξω την παράταξη και τον πρόεδρο» είπε σε μία από τις σπάνιες φορές που έχει μιλήσει ο ίδιος τους τελευταίους 22 μήνες στους οποίους ουσιαστικά έχει αποσυρθεί από την πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Η δήλωση αυτή, λένε πολλοί, ήταν ένα «δώρο» στον Σαμαρά λίγο πριν ανέβει στη Θεσσαλονίκη όπου είναι η «έδρα» του Κώστα Καραμανλή κι έχει πολλούς και φανατικούς φίλους.

Αυτή είναι η μία ανάγνωση της συγκεκριμένης δήλωσης. Γιατί υπάρχει και μία άλλη: Ο Κώστας Καραμανλής είναι ένας ευφυής άνθρωπος. Γνωρίζει ότι το μεσημέρι της Κυριακής ο Αντώνης Σαμαράς στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου θα δεχθεί βροχή ερωτήσεων πολλές από τις οποίες θα αφορούν το πρόσφατο κυβερνητικό παρελθόν από το Νέα Δημοκρατία. Ο πρόεδρος του κόμματος θα υποχρεωθεί να απαντήσει. Και έχει να διαλέξει. Θα στηρίξει αναφανδόν τις κυβερνήσεις Καραμανλή; θα κρατήσει κάποιες διακριτικές αποστάσεις; Θα «αδειάσει» επιλογές και ανθρώπους;

Η δημόσια στήριξη που πήρε από τον πρώην πρωθυπουργό ασφαλώς θα δυναμώσει το χειροκρότημα από το σκληρό κομματικό ακροατήριο. Τον διευκολύνει όμως να δείξει ότι η Νέα Δημοκρατία του 2011 είναι μια ...νέα Νέα Δημοκρατία όπως θέλουν να λένε στη Συγγρού;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ