Το «Δεν πληρώνω φόρους» … - iefimerida.gr
ΕΛΛΑΔΑ 

Το «Δεν πληρώνω φόρους» …

H σημερινή Wall Street Journal αναφέρεται σε ένα ενδεχόμενο που είναι πολύ πιθανό να τινάξει στον αέρα κάθε φιλόδοξο σχέδιο της κυβέρνησης για είσπραξη επιπλέον φόρων μέσα στην χρονιά. Η εφημερίδα εκφράζει την άποψη ότι υπάρχει η πιθανότητα να αναπτυχθεί ένα μαζικό κίνημα «Δεν πληρώνω φόρους», επικαλούμενη μάλιστα δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου τον οποίο δεν κατονομάζει. "Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι μπορεί να αντιμετωπίσουμε άρνηση πληρωμών", φέρεται να λέει ο συγκεκριμένος αξιωματούχος ο οποίος ενδεχομένως δεν είχε υπόψη του τον σημερινό πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» : «ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΧΑΡΑΤΣΙ» γράφει με πηχυαίους τίτλους η εφημερίδα και προτρέπει τους πολίτες να επιστρέψουν τα εντάλματα πληρωμής απαιτώντας την κατάργηση τους.

Δεν είναι πάντως μόνο ο Ριζοσπάστης και η κομματική γραμμή του ΚΚΕ που ενδεχομένως θα οδηγήσουν συμπολίτες μας να μην ανταποκριθούν στα εντάλματα πληρωμής, όχι μόνο για τον νέο φόρο στα ακίνητα αλλά και για το τριπλό χαράτσι που φτάνει αυτές τις μέρες στα Ελληνικά σπίτια.

Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν αντικειμενική αδυναμία να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος καθημερινά αυξάνονται. Περσινοί εργαζόμενοι που είναι φετινοί υποαπασχολούμενοι. Χιλιάδες απλήρωτοι από τις δουλειές τους . Άνεργοι οι οποίοι κάνουν που και που κανένα μεροκάματο. Συνταξιούχοι των 800 ευρώ που έχουν ένα σπίτι αλλά δεν τους περισσεύουν ούτε πενήντα λεπτά για να πληρώσουν αυτά που θα τους ζητήσουν.

Όλοι αυτοί, φοβάμαι, θα γίνουν μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω φόρους» όχι επειδή τους το ζητάει το ΚΚΕ κι ο Ριζοσπάστης. Ούτε επειδή το θέλουν. Απλώς, δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ