Μια τρύπα στο νερό... - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Μια τρύπα στο νερό...

Φαρσοκωμωδία θυμίζει αυτή η λίστα με τις επιχειρήσεις οι οποίες αποτελούν τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου καθώς τα χρέη τους αγγίζουν τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μια απλή ανάγνωση των ονομάτων των εταιριών παραπέμπει σε πάρα πολλές περιπτώσεις, είτε σε φορείς του Δημοσίου (ΟΣΕ, ΟΑΣΑ, ΟΑΕ κ.λπ.) είτε σε εταιρίες-«φαντάσματα» που εδώ και δεκαετίες έχουν βάλει λουκέτο, έχουν κηρύξει πτώχευση η οι ιδιοκτήτες τους έχουν αποδημήσει εις...Κύριον (Τράπεζα Κρήτης, Μινιόν, Πειραϊκή Πατραϊκή κ.α.)!

Σύμφωνα με τους πιο αισιόδοξους υπολογισμούς το Δημόσιο θα μπορέσει μελλοντικά να εισπράξει-θεωρητικά πάντα- περίπου 8 με 10 δισεκατομμύρια, από αυτά τα 30 που αφορούν στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών. Γιατί από το Δημόσιο, από πτωχευμένες επιχειρήσεις και από...μακαρίτες, δεν προβλέπονται εισπράξεις!

Είναι προφανές ότι όλα αυτά τα στοιχεία πριν δημοσιοποιηθούν τέθηκαν υπόψη και των τεχνοκρατών της Τρόικας οι οποίοι δεν είναι τίποτα κουτόφραγκοι που μπορούμε να τους δουλεύουμε ψιλό γαζί. Και είναι επίσης προφανές ότι οι άνθρωποι θα διαπίστωσαν πώς όλα αυτά τα φιλόδοξα που λέει η κυβέρνηση για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής απέχουν πολύ από το να αποτελούν ρεαλιστικό στόχο.

Κάπως έτσι άρχισαν ο ένας μετά τον άλλον Τρισε, Γιουνκερ και Ρεν να μας θυμίζουν ότι η έκτη δόση του δανείου δεν είναι εξασφαλισμένη. Κάπως έτσι μας ήρθαν κατακέφαλα τα τελευταία κυβερνητικά μέτρα...Κάπως έτσι ακούστηκε για πρώτη φορά η λέξη «απόλυση» για το Δημόσιο τομέα...

ΥΓ: Αν και η λίστα με τα φυσικά πρόσωπα που οφείλουν μεγάλα πόσα και θα δημοσιοποιηθεί σύντομα, παραπέμπει επίσης σε...μακαρίτες ή χρεοκοπημένους επιχειρηματίες, τότε μετά βεβαιότητας θα μπορούμε να μιλάμε για μια...τρύπα στο νερο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ