Φέρτε πίσω τον Σημίτη! - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Φέρτε πίσω τον Σημίτη!

Η αδιανόητη θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα πρέπει να μας οδηγήσει σε πλήρη συσπείρωση, σε συστράτευση πολιτών και πολιτικής και στην κινητοποίηση όλων των δημιουργικών και αποτελεσματικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας. Το χειμώνα που έρχεται η Ελλάδα θα περάσει μια μεγάλη δοκιμασία αφού με δυο λόγια θα κριθεί η παραμονή μας στην ευρωζώνη, η συνοχή της κοινωνίας και το μέλλον όλων μας.

Σε αυτή τη συγκυρία, είναι εγκληματικό είτε να αποκλείονται άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν είτε όσοι μπορούν να απέχουν οικειοθελώς από την εθνική αυτή προσπάθεια ανόρθωσης και σωτηρίας της Ελλάδας. Είναι επικίνδυνο, λυπηρό και συγχρόνως ακατανόητο, προσωπικότητες σαν τον Σημίτη που γνωρίζουν σε βάθος τα προβλήματα και έχουν αποδείξει ότι μπορεί να είναι χρήσιμοι και αποτελεσματικοί για τη χώρα να ιδιωτεύουν σήμερα, χωρίς να ευθύνονται οι ίδιοι. Ο Γιώργος Παπανδρέου και ένα τμήμα του ΠΑΣΟΚ που δείχνουν μια ακατανόητη εχθρότητα στα όρια σχεδόν του πολιτικού κόμπλεξ προς τον πρώην πρωθυπουργό, οφείλουν να βάλουν στην άκρη τις προκαταλήψεις τους και να επαναφέρουν από την αποστρατεία στην ενεργό δράση τον Κώστα Σημίτη.

Δεν έχει σημασία πλέον αν ο Κώστας Σημίτης μας αρέσει ή δεν μας αρέσει, ούτε θα πρέπει να συνυπολογιστεί η αντιπάθεια και η προκατάληψη που δείχνει το λαϊκιστικό ΠΑΣΟΚ απέναντί του. Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει μπει σε τροχιά παταγώδους αποτυχίας με κίνδυνο να συμπαρασύρει μαζί του και τη χώρα, ακριβώς γιατί δεν κατάφερε αφ'ενός να λύσει εγκαίρως τα εσωκομματικά του ζητήματα ξεπερνώντας τη μάχη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το 2007 και αφ'ετέρου γιατί απέκλεισε από τη διακυβέρνηση προσωπικότητες που θα μπορούσαν να προσφέρουν. Φανταστείτε πόσο διαφορετική ενδεχομένως θα ήταν η διαχείριση της κρίσης αν ο ΓΑΠ είχε γυρίσει εγκαίρως τη σελίδα του 2009, αναθέτοντας εξαρχής το υπουργείο Οικονομικών στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σήμερα ο Σημίτης είναι περισσότερο χρήσιμος παρά ποτέ. Διαθέτει κύρος και απήχηση και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού, τον σέβεται η γραφειοκρατία των Βρυξελλών, δημιουργεί εμπιστοσύνη στα κέντρα αποφάσεων και έχει αποδείξει, παρόλα τα λάθη του, ότι είναι αποτελεσματικός. Είναι αδιανόητο στη σημερινή συγκυρία να μην έχει έναν ενεργό ρόλο από τον οποίο θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στη χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση Κώστας Σημίτης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ