Κώστας Καραμανλής: Ώρα να μιλήσει - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Κώστας Καραμανλής: Ώρα να μιλήσει

Κοντεύουν να συμπληρωθούν δύο χρόνια από την εκλογική αναμέτρηση που έφερε τον Γιώργο Παπανδρέου στην εξουσία και τον Κώστα Καραμανλή σπίτι του,όπως επιθυμούσε καιρο πριν, εκδηλώνοντας δημοσίως την κούραση του απο την διακυβέρνηση του τόπου. Μαζι του στη Ραφήνα πήρε και το χαμηλότερo ιστορικα ποσοστό που κατέγραψε το κόμμα της Νεας Δημοκρατίας.

Στα δύο αυτα χρόνια ο πρώην πρωθυπουργός -ο οποίος ακόμα κι όταν το 2009 το κόμμα του είχε φτάσει στο ναδιρ των δημοσκοπήσεων ο ίδιος προσωπικα κρατούσε μια σαφώς καλύτερη εικόνα- λοιδωρήθηκε και απαξιώθηκε όσο ελάχιστα πολιτικά πρόσωπα που βρέθηκαν σε τόσο υψηλές θέσεις της Πολιτείας.

Χρεώθηκε σε ένα μεγάλο βαθμό το κατάντημα της Ελληνικής οικονομίας . Κατηγορήθηκε οτι εγκατέλειψε το καράβι που πηγαινε στα βράχια γιατι δεν είχε την τόλμη να το κουμαντάρει. Του είπαν και συνεχίζουν να του λένε ότι ήταν μονο για τα εύκολα και ότι στα δύσκολα προτίμησε την ασφάλεια του αναχωρητισμού.

Σε όλα αυτα, δυο χρόνια τώρα ο πρώην πρωθυπουργός έχει επιλέξει να μην απαντα. Σε τακτα διαστήματα εμφανίζονται ορισμένοι συνεργάτες του και λένε τα ίδια και τα ίδια : " Ο Κώστας Καραμανλής θα μιλήσει όταν ο ίδιος κρίνει" και άλλες τετοιες αοριστολογίες οι οποίες στην αρχη προκαλούσαν ένα ενδιαφέρον αλλα τώρα προκαλούν μονο...χαμόγελα.

Το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει άλλος ένας κύκλος δημοσιευμάτων και αποκαλύψεων που αφορούν τον Κωστα Καραμανλή. Παρακολουθήσεις των τηλεφωνων του απο την Αμερικανική πρεσβεία, απόπειρα δολοφονίας, απαγωγές και άλλα πολλά. Πόσα από αυτα ειναι αλήθεια και πόσα αποτελούν σενάρια επιστημονικής φαντασίας κανείς δεν ξέρει προς το παρον. Για ορισμένα από αυτα, η δικαστική έρευνα ειναι σε εξέλιξη και αργα η γρήγορα ελπιζουμε ότι κάτι παραπάνω θα μαθουμε.

Το βέβαιο είναι ότι ο πρωην πρωθυπουργός τα παρακολουθεί κι αυτα, σχεδον αμίλητος . ¨Σχεδόν", γιατι πριν από λίγα 24ωρα από ρεπορταζ της εφημερίδας "Παρασκευη και 13" πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Καραμανλής με αφορμή την επανεκκίνηση της δικαστικής διερευνησης για τις υποκλοπές , επαναλαμβάνει και σημερα αυτα που έλεγε και το 2006 όταν "εσκασε" το σκανδαλο :
«Ζητώ-λεει- απόλυτη διαλεύκανση της υπόθεσης. Σήμερα και όχι μετά από δέκα χρόνια. Δεν θα είμαι υπόλογος απέναντι στους Έλληνες που με εμπιστεύτηκαν δύο φορές»

Γι αυτη ακριβως την τελευταία φράση, ο κ. Καραμανλής έχει χρέος -εστω και με τόση καθυστέρηση- να μιλήσει επιτέλους. Για όλα όμως. Για την οικονομία και τις δικές του ευθύνες, για τον πόλεμο που δέχθηκε μέσα κι έξω απο τη χωρα, για όλες αυτες τις τελευταίες αποκαλύψεις που αν δεν είχαμε ζητήματα επιβίωσης της χώρας, θα ηταν ασφαλώς πρώτο θέμα στην επικαιρότητα.

Στο κάτω κάτω μόνος του το είπε: Το χρωστάει στους Ελληνες που τον εμπιστευτηκαν δύο φορες. Για να μην τους είναι ισοβίως υπόλογος...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ