Οι υποκλοπές και η «πρεσβεία»... - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Οι υποκλοπές και η «πρεσβεία»...

Η εμπλοκή της Αμερικανικής πρεσβείας στην υπόθεση των υποκλοπών που συντάραξε τη χώρα μας πριν από λίγα χρόνια , δείχνει να είναι πιο σαφής από ποτέ. Τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας με τον εντοπισμό «ύποπτου» κινητού τηλεφώνου το οποίο λειτουργούσε με σύνδεση της Αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, δεν αφήνουν και πολλές αμφιβολίες γι αυτό.

Η υπόθεση που τόσο θορυβωδώς άνοιξε τον Φεβρουάριο του 2006 και τόσο...μουλωχτά έκλεισε τον Ιανουάριο του 2008 , ξανάρχεται στο φως και αυτή τη φορά η Δικαιοσύνη δείχνει αποφασισμένη να κάνει τη δουλεία της . Πληροφορίες αναφέρουν πώς αναμένεται να ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της διακεκριμένης κατασκοπείας κατά παντός υπευθύνου.

Το περιοδικό «Επίκαιρα» αποκαλύπτει σήμερα το πόρισμα του Εισαγγελέα στο οποίο υποδεικνύονται οι Ηνωμένες Πολιτείες ως αυτουργός των παρακολουθήσεων τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, πρώην υπουργών, της ίδιας της ηγεσίας της ΕΥΠ και πολλών ακόμα.

Μέσα στον ορυμαγδό της ειδησιογραφίας για την οικονομία και μέσα στις δυσκολίες που βιώνει στην καθημερινότητα του ο Έλληνας, ίσως το θέμα αυτό να δείχνει πώς δεν είναι πρώτης προτεραιότητας για τον μέσο πολίτη. Δεν είναι όμως έτσι...

Παρακολούθηση πρωθυπουργού και τηλεφωνικές υποκλοπές τόσο μεγάλης έκτασης στο σύνολο σχεδόν του πολιτικού συστήματος από ξένη δύναμη –εφόσον αποδειχθούν-αποτελούν μέγιστη προσβολή για μια ευνομούμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία της Δύσης. Ταυτόχρονα –κι αυτό είναι ίσως το πιο σοβαρό-δημιουργούν μεγάλους κινδύνους για την εθνική μας υπόσταση και την ασφάλεια μας.

Η έρευνα αυτή πρέπει να προχωρήσει γρήγορα, να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δημοσιότητα και οι υπεύθυνοι γι αυτό το κολοσσιαίο σκάνδαλο να αποκαλυφθούν και να κληθούν να δώσουν εξηγήσεις. Αλλιώς μόνοι μας αποδεχόμαστε ότι είμαστε μια τριτοκοσμική χώρα.

Μπανανία της Ευρώπης μεν αλλά πάντως Μπανανια

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ