Πες μου ένα λόγο να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ... - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Πες μου ένα λόγο να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ...

«Αργύρη, τι θα ψηφίσεις στις εκλογές;» ρώτησα χθες τον κομμωτή μου, έναν ζωντανό και πολιτικοποιημένο άνθρωπο που τα τελευταία χρόνια στήριζε με την ψήφο του το ΠΑΣΟΚ.
«Βασίλη Λεβέντη! Του το χρωστάω εδώ και χρόνια. Με διασκέδαζε πολλά βράδια με την εκπομπή του» έρχεται η απρόσμενη απάντηση. «Αλλά ΠΑΣΟΚ με τίποτα» προσθέτει και εξηγεί: «Είναι όλοι υπεύθυνοι για το κατάντημα της Ελλάδας. Στήριξα, έδωσα μια ευκαιρία στον Παπανδρέου το 2009 για να τ' αλλάξει όλα. Αλλά δύο χρόνια τώρα δεν είδα φως. Τέλος από μένα η ανοχή». Κάτι τέτοια πρέπει να ακούν δεξιά και αριστερά οι υπουργοί και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και τους έχει πιάσει σύγκρυο για το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης. Άλλοι φοβούνται 25% άλλοι μιλούν για ποσοστά... χαμηλού ΦΠΑ. «Το 30% θα είναι θρίαμβος» μου έλεγε τις προάλλες υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος του ΠΑΣΟΚ. Άρα επίγνωση έχουν. Το θέμα είναι αν θα κάνουν εκλογές όσο η ήττα είναι διαχειρίσιμη ή όταν πλέον καταστεί στρατηγική και ανεπίστρεπτη. Η κυβέρνηση προσπαθεί να ανοίξει θέματα βάζοντας στο στόχαστρο συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες. Με το επιχείρημα ότι «αν χτυπήσω 800.000 δημοσίους υπαλλήλους θα έχω μαζί μου όλους τους υπόλοιπους του ιδιωτικού τομέα». Αυτό που δεν έχει αντιληφθεί όμως είναι πως με τα μέτρα που παίρνει, δεν υπάρχει επαγγελματική ομάδα που δεν θίγεται. Και όπως σοφά παρατηρούσε ο Κώστας Λαλιώτης σε ανύποπτο χρόνο σε μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ «η κοινωνία είναι άθροισμα όλων των επιμέρους ομάδων». Και σ' αυτή τη φάση τουλάχιστον, το κυβερνών κόμμα τους έχει όλους απέναντι. Άρα; «Άρα, πες μου ένα λόγο να ψηφίσω ΠΑΣΟΚ...» τελείωσε την συζήτηση ο Αργύρης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΣΟΚ λόγος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ