ΣΥΡΙΖΑ: Εχει το προβάδισμα -Χάνει το momentum; - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

ΣΥΡΙΖΑ: Εχει το προβάδισμα -Χάνει το momentum;

Δυο δημοσκοπήσεις που είδαν χτες το φως της δημοσιότητας δίνουν ένα οριακό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας,κατά την γνώμη μου, "το υπαρξιακο" πρόβλημα του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα. Είναι παράδοξο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πολιτεύεται στις πιο προνομιακές γι αυτό συνθήκες και στις πιο αδιανόητες για την συμπολίτευση να αποκομίζει ένα δημοσκοπικό όφελος στα όρια του στατιστικού λάθους! Αν δεν υπάρχει κάποιο μεθοδολογικό λάθος στις δημοσκοπήσεις που να αλλοιώνουν την πρόθεση ψήφου του εκλογικού σώματος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση, θα πρέπει να αναζητήσει τις αιτίες που το εμποδίζουν να πάρει σαφές και σίγουρο προβάδισμα απέναντι στον Σαμαρα! Αν και οι συνθήκες έχουν προφανώς αλλάξει, δεν νομίζω να υπήρξε άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης μεταδικτατορικά που να κινήθηκε σε ένα τόσο προνομιακό περιβάλλον!

Το μνημόνιο έχει γονατίσει τον ελληνικό λαό η άλυτη εξίσωση του χρέους δημιουργεί μόνιμη κατάθλιψη στους πολίτες και η ανεργία σπρώχνει στο περιθώρια μεγάλα τμήματα της κοινωνίας. Λογικά οι συνθήκες αυτές θα έπρεπε να δώσουν δημοσκοπικά φτερά στην αξιωματική αντιπολίτευση και όχι να την κρατούν σε απόσταση αναπνοής απο τον Σαμαρά! Αρα κάτι φταίει.

Κατά την γνώμη μου ο ΣΥΡΙΖΑ μην θέλοντας ή μην μπορώντας να λύσει τις πολιτικές και ιδεολογικές του αντιφάσεις εγκλωβίζεται σε μια διαρκή εσωστρέφεια που τον απομακρύνει από τον πραγματισμό. Όσο και αν δοκιμάζεται η μεσαία τάξη, όσο και αν δυσκολεύεται η καθημερινότητα των Ελλήνων, οι πολίτες για να πεισθούν θέλουν να ακούσουν ένα ρεαλιστικό σχέδιο διακυβέρνησης που να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Και αυτό γιατί αντιλαμβάνονται ότι οι δημοσιονομικές συγκυρίες στην Ευρωζώνη καθιστούν μη ρεαλιστικό σχέδιο την επιστροφή στην προ της χρεοκοπίας εποχή! Πόσο μπορεί να πείσει ακόμα και τον πιο απελπισμένο Έλληνα η υπόσχεση ότι αρκεί να ψηφίσει κανείς τον Αλέξη για να γυρίσουν οι μισθοί και οι συντάξεις στο 2008 και να βρέχει και πάλι χρήματα;

Αν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπεράσει τις αντιφάσεις του και δεν διατυπώσει ένα πειστικό σχέδιο επιστροφής στην ανάπτυξη ενδέχεται να βρεθεί προ εκπλήξεων! Οχι μόνο γιατί ο πολιτικός χρόνος έως την επόμενη αναμέτρηση είναι πολύς,αλλά κυρίως γιατί οι Ευρωπαίοι έχουν τα περιθώρια να δώσουν στον Σαμαρά εκείνα τα δώρα που ίσως αλλάξουν το προεκλογικό περιβάλλον...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ