Μήπως πρέπει να ξαναπάει στο 23% ο ΦΠΑ στην εστίαση; - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Μήπως πρέπει να ξαναπάει στο 23% ο ΦΠΑ στην εστίαση;

Πρίν απο λίγους μήνες η κυβέρνηση, έδωσε, υποτίθεται, μια κρίσιμη μάχη με την Τρόικα για να την πείσει ότι θα έπρεπε να μειωθεί στο 13 % ο ΦΠΑ στην εστίαση, ώστε να ξαναπάρει μπροστά μια απο τις "βαριές βιομηχανίες" του τόπου. Πράγματι η εστίαση είναι ένας σημαντικός πυλώνας της εθνικής οικονομίας μας που απασχολεί δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και συμβάλει λόγω και του τουρισμού στο ΑΕΠ της χώρας. Τα επιχειρήματα του επιχειρηματιών της εστίασης ήταν πειστικά. Ρίχνοντας το ΦΠΑ θα έπεφταν οι τιμές, οι μαγαζάτορες θα προσλάμβαναν εργαζόμενους και επιπλέον θα έκοβαν και καμία απόδειξη που στον θαυμαστό κόσμο της ελληνικής μάσας και του φραπέ μοιάζει με είδος υπό εξαφάνιση.

Με τα πολλά και παρά τις επιφυλάξεις των Τροικανών που μας έχουν πάρει χαμπάρι, το ΦΠΑ έπεσε και είπαμε άντε να φάμε και να πιούμε φθηνότερα μπας και βρούν και καμιά δουλειά τα άνεργα γκαρσόνια! Δυστυχώς, έναν σχεδόν μήνα μετά την μείωση του ΦΠΑ τίποτε δεν άλλαξε. Oι μαγαζάτορες συνεχίζουν να μην κόβουν προκλητικά αποδείξεις, οι τιμές παραμένουν υψηλές και αντί να προσλάβουν κανά άνεργο βάζουν το ήδη υπάρχον προσωπικό να δουλεύει παραπάνω.

Ρώτησα προ ημερών έναν απο αυτούς στο κέντρο της Αθήνας γιατί ενώ έπεσε το ΦΠΑ δεν ρίχνεις και τις τιμές και μου απάντησε αλά ελληνικά! Οταν ανέβηκε το ΦΠΑ δεν ανέβασα τις τιμές, γιατί να τις κατεβάσω τώρα;
Σωστά! Το ΦΠΑ έπεσε τελικά για να μην αλλάξει τίποτε και απλώς να κονομάνε περισσότερα οι φοροφυγάδες της εστίασης! Λέω λοιπόν μήπως η κυβέρνηση που ξεπουπουλιαζει φορολογικά τα γνωστά κορόιδα που δεν μπορούν μα φοροδιαφύγουν θα πρέπει να αντιδράσει και αν χρειαστεί να ξαναγυρίσει τον ΦΠΑ στο 23%. Ούτως ή άλλως και στο 2% να τον πάει απο αυτούς δεν θα πάρει δεκάρα!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ