Συμφώνησαν τους όρους της συγχώνευσης οι αυτοκινητοβιομηχανίες PSA (Peugeot) και Fiat Chrysler, σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ.
Το εποπτικό συμβούλιο του γαλλικού ομίλου PSA, της ιδιοκτήτριας της Peugeot, έδωσε σήμερα το βράδυ το πράσινο φως για τη συνένωση με την ιταλοαμερικανική Fiat-Chrysler (FCA), κάνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ενός νέου κολοσσού στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.
Το διοικητικό συμβούλιο της ιταλοαμερικανικής Fiat-Chrysler (FCA) ενέκρινε λίγο αργότερα με τη σειρά της την πρόοδο στις συνομιλίες για τη συγχώνευση με τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot SA, δήλωσε πηγή με γνώση της υπόθεσης.
Η συμφωνία μεταξύ της PSA και της FCA, προβλέπει ότι το νέο όργανο διοίκησης θα αποτελείται από 11 μέλη: τα έξι θα προέρχονται από τη γαλλική εταιρεία και τα υπόλοιπα από την ιταλοαμερικανική, σύμφωνα με μια πηγή με γνώση της υπόθεσης.
Η PSA κατασκευάζει τα οχήματα Peugeot, Citroën, DS και Opel
Οι εκπρόσωποι και των δύο εταιρειών απέφυγαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το χρονοδιάγραμμα και το πότε θα ανακοινωθεί επισήμως η συμφωνία τους. Πηγές του πρακτορείου Reuters πάντως ανέφεραν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει ακόμη και αύριο το πρωί.
Βάσει των όρων, που συμφωνήθηκαν, ο πρόεδρος της Fiat Chrysler, Τζον Έλκαν, θα είναι πρόεδρος της νέας εταιρείας, ενώ διευθύνων σύμβουλος θα παραμείνει ο Κάρλος Ταβάρες της Peugeot. Το Δ.Σ. θα αποτελείται από έξι στελέχη οριζόμενα από την Peugeot και πέντε από την Fiat Chrysler.
Πρόκειται για την δεύτερη απόπειρα της Fiat να ενώσει της δυνάμεις της με μια γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, αφού μόλις τον περασμένο Ιούνιο οι συζητήσεις για συγχώνευση με τη Renault ναυάγησαν την τελευταία στιγμή.
Οι πωλήσεις των δύο εταιριών αθροιστικά υπολογίζονται στα 8,7 εκατ. αυτοκίνητα τη χρονιά που μας πέρασε, ενώ οι Peugeot και Fiat απασχολούν περί τους 400.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το τηλεγράφημα του γαλλικού πρακτορείου AFP.