Σερβία: Ρωσικό δάνειο ύψους 500 εκ. δολαρίων για τη στήριξη του σερβικού προϋπολογισμού - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Σερβία: Ρωσικό δάνειο ύψους 500 εκ. δολαρίων για τη στήριξη του σερβικού προϋπολογισμού

Συμφωνία για τη χορήγηση ρωσικού δανείου, ύψους 500 εκ.δολαρίων για τη στήριξη του σερβικού προϋπολογισμού, υπεγράφη, στη Μόσχα, στη διάρκεια της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί από χθες στη ρωσική πρωτεύουσα ο Σέρβος πρωθυπουργός Ίβιτσα Ντάσιτς, συνοδευόμενος από κλιμάκιο υπουργών.

Η πρώτη δόση, ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων θα διατεθεί πολύ σύντομα στη Σερβία και η δεύτερη όταν το Βελιγράδι ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες και υπογράψει μια νέα συμφωνία (stabilisation agreement) με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της σερβικής κυβέρνησης.

Την συμφωνία υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών της Σερβίας και της Ρωσίας, Μλάτζαν Ντίνκιτς και Αντόν Σιλουάνοφ, αντίστοιχα, παρουσία των πρωθυπουργών των δύο χωρών.

Ο κ. Σιλουάνοφ τόνισε ότι το δάνειο έχει διάρκεια δέκα ετών και επιτόκιο 3,5%.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ